Instagram’dan Uygulamaya Bağımlı Olanlar için Yeni Özellik Geliyor

Popüler fotoğraf paylaşım sitesi Instagram, platforma hastalık derecesinde bağımlı olan kullanıcılar için yeni özelliği kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Tıpkı Apple'ın iOS 12'deki yeni Screen Time özelliğinin Apple iPhone'unuz ile ne kadar zaman harcadığınızı ölçtüğü gibi, Instagram'ın üyelerine benzer bir özellik sunmayı planladığı bildiriliyor. Uygulamanın Android APK kodları arasından Jane Manchun Wong tarafından ortaya çıkarılan görüntülere göre, Facebook'a ait fotoğraf ve video paylaşım sitesi, "Kullanıcı Analizleri" özelliğini kullanacak ve bir Instagram abonesinin her gün uygulamayı ne sıklıkla kullandığını gösterecek. Youtube'daki hatırlatıcıya benzer bir şekilde kullanıcılar, önceden belirlenmiş süre dolduğu zaman bir bildirimle uyarılacak. 

Bir başka yeni özellik ise kullanıcıların, Instagram uygulamasından ne kadar bildirim alacaklarını belirlenmesine olanak sağlayacak. Ancak bu özellik, teorik olarak Instagram uygulaması kullanımını da azaltabilir. Profil sayfasında bulunan yeni hamburger menü, görünüşe göre "Kullanıcı Analizleri" menüsü için bir sekme içerecek. 

"Kullanıcı Analizleri" henüz Instagram tarafından kullanıma sunulmamış olsa da, daha "akıllı" akıllı telefon kullanımına yönelik eğilim zaten harekete geçti. Son dönemin en popüler uygulamaları da benzer bir özelliği kullanıma sunabilir. Ancak bir bildirim ile artık gerçekten bağımlı durumuna gelmiş kullanıcıları engellemek pek mümkün olmayacaktır. Bu noktada bir sonraki adım ise akıllı telefonun belirli sürelerle uygulamaya erişmesinin engellenmesi olacaktır ki bu büyük çoğunluğumuzun asla istemeyeceği bir durum olacaktır. 

Whatsapp