Instagram'da her gün hikayeleri 400 milyon kişi ziyaret ediyor

Ünlü sosyal medya uygulaması Instagram'ın Snapchat'i örnek olarak kopyaladığı hikayeler özelliğini, her gün 400 milyon insanın ziyaret ettiği açıklandı.

Instagram bugün, 400 milyondan fazla insanın her gün Instagram Hikayeleri kullandığını açıkladı. Instagram ayrıca, insanların önemli anlarını paylaşmalarında büyük bir yeri olan Instagram Hikayeler için yeni bir özelliği de duyurdu.


Bu yeni özellik sayesinde insanlar Instagram Hikayelerinde paylaştıkları fotoğraf ve videolara müzik ekleyebilecek. Seçili video veya fotoğraflara müzik eklemek için çıkartmalar seçeneği kullanılacak. Ayrıca iOS için yeni bir video veya fotoğraf çekerken, Boomerang ve Superzoom gibi kamera formatlarına ek olarak Müzik formatı da kullanılabilecek. İnsanlar müzik eklenen bir hikaye izlediğinde müzik otomatik olarak başlayacak ve şarkı ismi ve sanatçının belirtildiği bir çıkartma görecekler.


Bugün yalnızca belirli ülkelerde kullanıma sunulan Hikayelerde Müzik özelliği, yakında tüm dünyaya yayılacak.

Instagram Lite, test edilmeye başlanıldı


 

Sosyal medya dünyasının en popüler ismi olarak karşımıza çıkan Facebook, ünlü fotoğraf ve video paylaşım uygulaması Instagram ile birlikte oldukça önemli kitleleri yanına çekmeyi başarıyor. Instagram şimdilerde ise daha az şarj tüketimi gerçekleştiren, daha az kota harcayan ve çok daha az yer kaplayan yeni uygulaması Instagram Lite ile birlikte karşımıza çıktı.

Ünlü sosyal ağ sitesinin ana uygulaması 32 MB kapasitesindeki bir alanı cep telefonlarınızda kaplarken, Lite isimli sürümde ise bu alanın 573 kilobyte gibi oldukça düşük bir yer kapladığını söyleyebiliriz. Bu uygulama ile birlikte cihazlarında hafıza sıkıntısı yaşayan ve internet çekiminde sorun yaşayanları hedef alan şirket, henüz uygulamanın tüm global pazarda yayınlanmadığını ve test aşamasında olduğunu açıkladı.

Henüz sadece Meksika'daki Android kullanıcıları için indirilebilir olan uygulama, tabikide ana uygulamaya göre birçok önemli özellikten yoksun olarak karşımıza çıkıyor. 

 

Whatsapp