Instagram'da arama geçmişi nasıl silinir?

iPhone yada Android'li akıllı telefonlarınızda Instagram uygulaması üzerinden gerçekleştirdiğiniz aramaları kolayca silebilirsiniz. Instagram arama geçmişi silme işlemi nasıl gerçekleştirilebilir?

Sosyal medya platformunun son dönemlerde en popüler ismi olarak karşımıza çıkan Instagram, her geçen gün yeni özellikleriyle birlikte daha popüler hale kavuşuyor. Instagram arama motorunda gerçekleştirdiğimiz konu etiketi aramaları ile kişi aramaları ise kayıt altına alınırken, kimi dönemlerde bu aramaların tekrar ekranımızda görülmesini istemiyor ve nasıl sileceğimizi merak ediyoruz.

Instagram'da gerçekleştirdiğimiz tüm aramaları kolayca ve basit şekilde silebilirken, Instagram arama geçmişi silme işlemini gerçekleştirmek için aşağıdaki önergeleri sırasıyla takip etmeniz gerekiyor. Instagram arama geçmişi silme işlemi için;

  1. İlk önce mobil uygulamadan giriş yaparak ardından karşınıza çıkan  simgesine dokunun
  2. Bu işlem ardından ise  simgesine dokunun.
  3. Daha sonra hesap kısmı altında yer alan arama geçmişine dokunup karşınıza çıkan menülerden ise Arama Geçmişini Temizleye tıklayın.

Arama geçmişi silme işleminin ardından tekrar yaptığınız aramalar kayıt altına alınacakken, dilerseniz bu aramaları tekrar aynı yöntemle yok edebilirsiniz.

Dilerseniz kişi aramaları için tüm arama geçmişini silmeniz gerekmezken, kalıcı olarak kaldırmak ve yeniden görünmelerini engellemek için hesapları tek tek gizleyebilirsiniz. Bunun içinse;

  1. İlk olarak  simgesine tıklayıp ardından ekranın üst kısmındaki arama çubuğuna dokunun
  2. Başlıca yada Kişiler'e tıklayıp ardından geçmişte görünmesini istemediğiniz kişileri gizlemek için istediğiniz hesaplara dokunup basılı tutun.
  3. Gizle butonuna tıklayıp, ardından arama kayıtlarında görülmediğini görebileceksiniz.
Whatsapp