Instagram Stories'teki 24 saat zorunluluğu kaldırılıyor

Instagram aldığı yeni kararla birlikte Stories'deki 24 saat kuralını değiştiriyor ve artık 1 hafta içerisinde çekilen görüntüleri paylaşma imkanını sizlere tanıyor.

Snapchat uygulamasındaki hikayeler özelliğini kendi bünyesine kopyalayarak çok daha popüler bir hale kavuşmayı başaran Instagram uygulaması, aldığı yeni kararla birlikte bu özelliğin kullanım oranını arttırmayı amaçlıyor. Daha önce Instagram Stories paylaşılacak olan resim ve videoların son 24 saat içerisinde çekilmesi gerekirken, yeni güncelleme ile birlikte bu zorunluluk ortadan kaldırılmış olacak.


Yeni gelecek olan özellik sayesinde Instagram Stories'de 1 hafta içerisinde kayıt edilen tüm resim ve videolar hikaye olarak paylaşılabilecekken, böylelikle eski anılarını da tüketiciler paylaşabilecek. Bu yeni özellik sizlerin tercihine bırakılırken, tercihinize göre sadece 24 saat içerisinde çekilen görüntüleri yada 1 hafta içerisinde çekilen görüntüleri görüntüleyebileceksiniz.


Ancak ben daha eski bir görüntüyü paylaşmak istiyorum bunun için ne yapmalıyım diyorsanız, bu resmi WhatsApp üzerinden başkasına göndererek daha sonra size göndermesini sağlayarak paylaşabilirsiniz. Yada bu görüntünün ekran görüntüsünü çekerek son 24 saat içerisinde çekilmiş bir fotoğraf haline getirebilir ve hikayenizde paylaşabilirsiniz.

Bu özelliğin yayınlanacak olan ilk güncellemeyle birlikte tüm kullanıcıların tarafından kullanılabilir bir hale kavuşması bekleniliyor.

 

Whatsapp