Instagram, Mention Sharing Adıyla Yeni Özelliğini Duyurdu

Instagram, fotoğraf ve videoları mention alarak Hikayelere ekleme olanağı sağlayan yeni özelliğini kullanıma sundu.

Instagram, @mention Sharing uygulamasının kullanıma sunulduğunu duyurdu. Bu özellik, kullanıcıların arkadaşlarından hikayelerinde bahsettiği zaman, bu hikayedeki fotoğrafı veya videoyu kendi hikayenizle paylaşabileceksiniz.

Birisi hikayelerinde sizden bahsettiğinde, Doğrudan bildirim listenizde o kişiyle ilgili bir bildirim alırsınız. Artık bu bildirimlerde ilgili içeriği kendi hikayenize eklemek için bir seçenek göreceksiniz. Hikayeyi bir çıkartma ve boyutlandırma, döndürme ve konumlandırma gibi  tüm düzenleme seçeneklerini kullanmak için ona dokunabilir ve metin veya çıkartma gibi yaratıcı araçlar ekleyebilirsiniz. 

Takipçileriniz , hikayenizi gördüğünde, orjinal içeriğin hangi kullanıcıya ait olduğunu görebilecek ve görüntü üzerindeki etiket üzerinden ilgili kişinin profilini ziyaret edebilecek. Şu an için yalnızca genel kullanıcıların görünümüne açık hesapların hikayeleri paylaşılabiliyor. Güncelleme, Instagram 48 sürümünün bir parçası olarak IOS ve Android uygulamalarında kullanıma sunuldu. 

Whatsapp