Instagram Live Video özelliği firmanın CEO'su tarafından doğrulandı

Instagram üzerinden yakında canlı videolar da yayınlanabilecek.

Akıllı telefonların günden güne yükselişi ile birlikte bazı uygulamalar da ön plana çıkarken, bunlar arasında Instagram da adından söz ettiriyor. İlk olarak fotoğraf tabanlı bir sosyal ağ platformu olarak gelen Instagram daha sonra kısa videoların da yayınladığı bir platform haline gelmişti.

Instagram, sosyal ağ devi Facebook tarafından satın alınırken, bu satın almanın Facebook'a maliyeti de 1 milyar dolar olmuştu. Her geçen gün Instagram'ın kullanıcı sayısı da artmaya devam ederken, geçtiğimiz Haziran ayında aylık 500 milyon aktif kullanıcıya ulaşıldığına dair açıklama gelmişti.

Instagram yeniliklerle geliştirilmeye devam ederken, bir süredir canlı yayın gündemde. Kısa bir süre önce canlı yayının Instagram'da yer aldığına dair bilgiler ortaya çıkmış ve ayrıca ekran görüntüleri üzerinden de doğrulanmıştı.

Şimdi de bir doğrulama da Instagram'ın en yetkili isimlerinden birisi olan firmanın CEO'su Kevin Systrom'dan geldi. Finansial Times'a verdiği demeçte bilgiler sunan Systrom bir görseli de paylaşırken, canlı yayın bizi eğlendiriyor ifadesini kullandı. 

Henüz tam olarak Instagram kullanıcılarına bu özelliğin ne zaman sunulacağına dair bilgi bulunmazken, çok da geç kalınmayacağını tahmin ediyoruz.

Whatsapp