Instagram ile Snapchat, gençlerin ruh sağlığını bozuyor

Sosyal medya dünyasının en çok tercih edilen isimlerinden olarak karşımıza çıkan Instagram ve Snapchat'in, gençlerin ruh sağlığını olumsuz olarak etkilediği ortaya çıktı.

Sosyal medya dünyasının en iddialı isimlerinden birisi olarak karşımıza çıkan fotoğraf paylaşma uygulaması Instagram, son dönemlerde Snapchat'ten kopyaladığı özelliklerle birlikte daha popüler bir hal almayı başardı. Ancak İngiltere'de Kamu Sağlığı için Kraliyet Topluluğu (RSPH) tarafından yapılan araştırmada, oldukça ilginç bir sonuç ortaya çıktı.


Yapılan araştırmada Instagram'ın gençleri ruh sağlığı açısından olumsuz etkileyen zararlı platform olduğu açıklandı. 4 ile 24 yaş arasındaki 1.479 gencin katılımıyla yapılan araştırmada Youtube, Instagram, Facebook, Twitter ve Snapchat üzerinde değerlendirmeler yapılırken, bu sosyal ağların kullanıcılara kaygı, depresyon, dış görünüş ve yalnızlık gibi etkiler yaratıp yaratmadığı hakkında 14 farklı soru soruldu.


Bu bağlamda alınan cevaplara bakıldığında gençler için en yararlı olan üç platformun sırasıyla YouTube, Twitter ve Facebook olduğu açıklanırken, ruh sağlığına en zararlı olan 2 platformun ise Snapchat ve Instagram olduğu belirtildi. Görsel paylaşıma dayanan bu iki sosyal ağın aldığı kötü sonucun nedeni olarak beğenilmeme kaygısı gösterildi.


Bu ilginç araştırma sonucunun uygulamaların popülerliğini etkileyeceği pek düşünülmezken, ebeveynlerin çocuklarının ruh sağlığı için daha dikkatli olması gerektiğini söyleyebiliriz.

 

 

 

Whatsapp