Instagram Hesap Silme

Instagram hesap silme nasıl yapılır sorusunu popüler fotoğraf paylaşım özellikli sosyal medya uygulaması üzerinden ele aldık. Instagram hesabı dondurma işlemi tüm detayları haberimizde.

Bir sosyal ağ, ilk ortaya çıktığı anda ne olduğu daha bilinmeden pek çok kişi tarafından indiriliyor. Bazen bu sosyal ağlarda bulunmak çok keyif verici olsa da bazı sosyal medya ağları herkese aynı şekilde hitap etmiyor. Sosyal medya hesaplarını kapamak ise yoğun bir derecede araştırma yapmayı gerektiriyor. Bir sosyal medya hesabı kolaylıkla açılırken, kapatılması işlemi aynı derecede kolay olmuyor.

Instagram, günümüzün en popüler sosyal medya ağlarından biri. Ancak çeşitli sebeplerle pek çok kişi Instagram hesabını dondurmak ya da tamamen silmek isteyebiliyor. Eğer belirli bir zaman aralığı dâhilinde Instagram’da bulunmamak isteniyorsa, Instagram dondurma tercih edilebilir. Bu yolla hesap tekrar açıldığı zaman kişinin takipçileri ya da yüklemiş olduğu fotoğraflar kaybolmamış olur. Instagram’dan tamamen çıkmak istendiği zaman ise Instagram hesap silme yolunu seçmek gerekiyor. Bu yöntem tercih edildiği zaman paylaşılmış fotoğraflar, alınmış mesajlar, edinilmiş takipçiler ve takip edilen kontaklar yok oluyor. Silinen hesapların yeniden aktif edilemeyeceğini unutmamak gerekiyor.

Instagram Hesabı Nasıl Silinir?

Peki, Instagram silme işlemi nasıl yapılıyor? Öncelikle bilinmesi gerekiyor ki Instagram hesabı silme işlemi mobil uygulama üzerinden yapılamıyor. Hesabı tamamen silmek için ya bilgisayardan ya da cep telefonunun browser sayfasından işlem yapmak gerekiyor. Bununla birlikte hesaba dair kullanıcı adının ve şifrenin de kesin olarak bilinmesi gerekiyor. Bilinmediği takdirde Instagram hesap silme işlemi gerçekleştirilemiyor.

Bilgisayar ya da mobil cihaz browserı üzerinden Instagram’a giriş yaptıktan sonra ilk olarak https://instagram.com/accounts/remove/request/permanent/ linkinden hesap silme sayfasına ulaşmak gerekiyor. Hesap silme bağlantısında, Instagram tarafından sorulan “Hesabını neden siliyorsun?” sorusu yanıtlanıyor.

Bu aşamada verilen her cevaba karşı Instagram hesabı silme haricinde önerilerde bulunuyor. Başka bir şey adımını seçtiğiniz takdirde tekrar şifre isteniyor ve hesap silme işlemi sonucunda bugüne kadar edinilen tüm fotoğraf, beğenme, yorum, mesaj ve arkadaşlıkların yok olacağı uyarısı yapılıyor.

Yeniden şifre girildikten sonra “hesabımı kalıcı olarak sil” butonuna tıklandığı takdirde Instagram hesabı geri döndürülemez bir şekilde siliniyor. Bu işlem sonrasında bir gün tekrar Instagram hesabı açılmak istenirse, aynı kullanıcı adı ile hesap açılamıyor.

Mobil Uygulamada Instagram Hesap Kapatma

Instagram hesabını kalıcı olarak silme işleminde olduğu gibi Instagram kapatma işlemi de mobil uygulama üzerinden yapılamıyor. Cep telefonu üzerinden işlem yapmak istediğiniz takdirde, telefonun browserından işleminizi tamamlamanız gerekiyor. Instagram’ın menülerinde yapılan gezinti esnasında hesap kapatma seçeneği bir türlü görülemediği için “Instagram nasıl kapatılır” sorusu sıklıkla dile getiriliyor. Bu sorunun yanıtı Instagram tarafından şu şekilde veriliyor:

Instagram hesap silme adımı browserda bile link olmadan bulunamazken, Instagram hesap dondurma adımına ulaşmak daha kolay. Bunun için öncelikle browser üzerinden kullanıcı adınızı ve şifrenizi girerek hesabınıza ulaşmanız, ikinci adımda sağ üst köşedeki Profili Düzenle’yi seçmeniz, açılan sayfada ise “Hesabımı Geçici Olarak Kapat” butonuna tıklamanız gerekiyor.

Bu alana tıkladıktan sonra ise Instagram tarafından yine hesabı kapatma gerekçeniz öğrenilmek isteniyor.  Hesap silme işleminde olduğu gibi “Başka bir şey” seçeneğini işaretlemek kısa yoldan hesap kapatma noktasına ulaşılmasını sağlıyor.

İkinci kez girilen şifreden sonra “Hesabı Geçici Olarak Kapat” butonuna tıkladığınız zaman hesabınız kapanmış oluyor. Bu işlem sonrasında herhangi bir fotoğrafınız, yorumunuz, beğenmeniz, mesajınız ya da takipçiniz kaybolmuyor; yalnızca geçici bir süre için gizleniyor. Dondurma sonrasında hesap hemen açılamıyor, 3 saat kadar beklemek gerekiyor. Hesabınızı yeniden açtığınızda bazı fotoğraflarınızın kaybolduğunu görebilirsiniz. Ancak bu fotoğraflar da kısa bir süre sonra geri geliyor.

Whatsapp