Instagram hesap silme tamamen kapatma olarak nasıl yapılır?

Oldukça basit ve kolay şekilde Instagram hesabını silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Instagram profilinizi silme işlemi için yapmanız gerekenler oldukça basit ve kolay.

Sosyal medya dünyasının en popüler ismi olarak karşımıza çıkan sosyal ağ sitesi Instagram hesabınızı çeşitli sebeplerle tamamıyla silmek isteyebilirsiniz. Bu silme işlemini gerçekleştirdikten sonra profilinize, fotoğraflarınıza, videolarınıza, yorumlarınıza, beğenilerinize ve takipçilerinize bu işlemi gerçekleştirdikten sonra kesinlikle ulaşamayacakken, hesabınız kalıcı olarak tamamen silinmiş olacaktır.

Instagram hesabını silme işlemini gerçekleştirmek için bu adresi ziyaret etmeniz gerekecekken, adres üzerinde yer alan ''Hesabı neden siliyorsun?'' sorusunu cevaplamanız gerekiyor.  Bu sorunun cevabını verdikten sonra sizleri fikrinden vazgeçirmek isteyen Instagram, sorunun çözümüne ait birçok farklı öneri sunacakken bu önerinin sonrasında ise halen hesabınızı silmek istiyorsanız şifreninizi girmenizi talep edecek.

Şifreyi girdikten sonra hesabımı kalıcı olarak sil diyerek sosyal medya sitesine veda edebilirsiniz. Bu düğmeye bastıktan sonra, fotoğrafların, yorumların, beğenmelerin, arkadaşlıkların ve diğer tüm verilerin kalıcı olarak kaldırılacak ve bir daha kurtarılamayacaktır. Gelecekte başka bir Instagram hesabı oluşturmaya karar verirsen, tekrar aynı kullanıcı adıyla kaydolamazsın.

Eğer sadece belli bir süre ara vermek ve daha sonra yeniden Instagram'ı aktif hale getirip kullanmak istiyorsanız, o işlemi de bu adres üzerinden gerçekleştirebilir ve belli bir süreliğine profilinizi kapatabilirsiniz.

Whatsapp