Instagram Direct'e Sesli Mesaj Özelliği Geldi

Popüler sosyal medya platformu Instagram, özel mesaj özelliğine sesli mesaj desteği getirdi.

Instagram üzerinde, arkadaşlarınızla bire bir veya grup olarak sohbet ettiğiniz hizmet alanı olan Instagram Direct, bugün yeni bir özellik kazanıyor. Bu özelliği görünce, Instagram böyle bir özelliği neden bu kadar geç vermiş olabilir diyebilirsiniz zira sesli mesajlardan bahsediyoruz. 

Yeni özellik, temel olarak Facebook Messenger'ın son beş yıldır sahip olduğu sesli mesaj sisteminin bir kopyası gibi görünüyor. Hemen hemen aynı çalışma prensibine sahip ve herkes için aynı sınırlamalar bulunuyor. Facebook'un Instagram'ın da sahibi olduğu düşünülünce, özelliğin bu kadar geç Instagram'a eklenmesi şaşırtıcı oluyor. 

Bugünden başlayarak grup ve bire bir sohbet penceresinde yeni bir mikrofon ikonu görebilirsiniz. Bu ikna basılı tutarak bir dakikaya kadar sesli mesajlar kaydedebilirsiniz. Mikrofon simgesini bıraktığınız an sesli mesaj gönderilecektir. Kaydedilen sesli mesajı, göndermeden önce silmek isterseniz, parmağınızı çöp kutusu ikonuna doğru kaydırmanız yeterli olacak. 

Sesli mesajlar ilgi görmeye devam ediyor ve mesajlaşmanın uygun olmadığı anlar için sesle eşzamansız iletişimi sağliyır. Ya da konuşarak daha fazla düşünceyi daha hızlı ifade edebileceksiniz. Bazı duyguları yazmaktan daha iyi ifade etmek için sesli mesaj göndermek isteyebilirsiniz. Instagram Direct sesli mesaj özelliği hem IOS hem de Android için kullanılabilir durumda. 

Whatsapp