Instagram, Çoklu Canlı Yayın Özelliğini Kullanıma Sunuyor

Instagram, canlı yayın özelliğini bie adım daha ileriye taşımaya hazırlanıyor. Çoklu Canlı yayın özelliği ile arkadaşlarınız da canlı yayınlarınıza katılabilecek.

Dünyanın en popüler sosyal paylaşım platformlarındsn biri olan Instagram, yeni bir özelliği daha kullanıcıların hizmetine sunmaya hazırlanıyor. Instagram'ın yeni özelliği, canlı yayın özelliğini bir adım daha geliştirecek ve dışarıdan katılımcıların, canlı yayına alınmadı sağlanacak. 

8 Ağustos Salı gününden başlayarak Instagram üyeleri, sosyal paylaşım platformunun en yeni özelliğini test etmeye başladılar. Bu yeni özellik, yayınınızın bir parçası olan bir arkadaşınızla canlı bir video yayınını paylaşmanıza olanak tanıyor. Bu yeni özellik büyük beğeni kazanacak gibi görünüyor. Platformun yeni özelliği sayesinde kullanıcılar, diledikleri arkadaşlarını canlı yayına davet edebilecek. 

Instagram'ın yeni çoklu Canlı yayın özelliğinin çalışması ise şu şekilde gerçekleşecek: Canlı yayını başlatan kişi, dilediği bir arkadaşına canlı yayına katılma daveti gönderiyor. Davet gönderilen kişi de bu daveti kabul ederse iki farklı cihazda iki farklı kişi aynı valla yayında karşı karşıyaymış gibi sunum yapabiliyor. Tabi bu esnada ekran ikiye bölünüyor ve iki cihazdan gelen canlı görüntüler takipçilere aktarılıyor. 

Instagram'ın yeni çoklu Canlı yayın özelliği şimdilik sınırlı sayıda beta kullanıcısı tarafından test ediliyor. Dolayısıyla tüm kullanıcılar için ne zaman yayınlanacağı bilinmiyor. 

Whatsapp