Instagram, aylık kullanıcı sayısını 1 milyar olarak açıkladı

Sosyal medya dünyasının lider ismi Facebook'un bünyesinde yer alan Instagram, aylık aktif kullanıcı sayısını 1 milyar seviyesine çıkarttı.

İlk etapta sadece iOS işletim sistemli cihazlar için lanse edilen ancak daha sonra Android kullanıcıları içinde yayınlanan ünlü sosyal ağ sitesi Instagram'ın yükselen yıldızı kısa sürede Facebook tarafından farkedilirken, 2010 yılında el değiştirmişti. 1 milyar dolarlık yatırım karşılığında dünyanın dev ismi tarafından satın alanan sosyal ağ sitesi, o dönemlerde resim paylaşımının yanı sıra adından sunduğu filtrelerle birlikte sıkça söz ettirmeyi başarıyordu.

Facebook tarafından en kârlı satın alım işlemlerinden birisi olarak gösterilen ünlü sosyal ağ sitesi, ortaya çıkan Snapchat v.b. birçok isme karşı büyümesini sürdürüyor. Özellikle Snapchat'ten kopyalanan hikayeler özelliğiyle birlikte önemli bir popülerliğe kavuşmayı başaran uygulama çeyrek başına yüzde 5 oranında büyüme yaşarken, aylık aktif kullanıcı sayısını 1 milyar seviyesine yükseltmeyi başardı.

Pazarla ilgili çeşitli araştırmalar gerçekleştiren eMarketer isimli araştırma şirketi, bu yıl ünlü sosyal ağ sitesinin 5.48 milyar dolarlık gelir elde edeceğini öne sürüyor. Konuyla ilgili uygulama geliştiricisi ve CEO'su tarafından bir açıklama gerçekleştirilirken, bu açıklamada Kevin Systrom; '' Instagram artık her ay bir milyar kişinin uğradığı bir platform haline gelmiştir. 2010'da gerçekleştirdiğimiz lansman sonrasındaki artış ve büyüme hızlı bir şekilde devam ediyor. Hepinize teşekkür ettiğimi belirtmek isterim.'' dedi.

Whatsapp