iMessage, spamcıların yeni hedefi oldu

Akıllı telefon modellerinin gittikçe daha popüler şekilde kullanıcı kitlelerine ulaşması, kötü niyetli kişilerin bu cihazları hedefine taşımasına neden oluyor.

Akıllı telefon sektöründe oldukça önemli bir pazar payını elinde bulunduran Cupertino merkezli Apple firması, iPhone serisi nedeniyle birçok kötü niyetli kişinin hedefindeki isim olarak karşımıza çıkıyor. Bu bağlamda Çin'deki kullanıcıları hedefleyen kötü niyetli kişiler, bu kullanıcılara gönderdiği spam iMessage mesajlarıyla birlikte tüketicileri rahatsız ediyor.

Abacus News tarafından gerçekleştirilen resmi açıklama ile birlikte Çin'deki iPhone kullanıcılarına kumarla ilgili bir çok spam mesajları gönderilirken, son dönemlerde Weibo üzerinden bu spam mesajlarla ilgili birçok şikayet mesajı paylaşıldı.

Gönderilen spam mesajlar casinolar üzerinden gelip WeChat hesapları ve şüpheli kumar sitelerine yönlendirilen bir spam link içerirken, bu mesajların sonlandırılması adına tüketiciler operatörlerin müşteri hizmetlerinden çeşitli yardımlar istiyor. Ancak operatörlerin iMessage mesajlarına erişmelerinin mümkün olmadığı için, bu mesajların gelmesini engellemek adına gerçekleştireceği herhangi bir işlem bulunmuyor.

Bu yöntemin küresel pazarda kısa süre içerisinde daha yaygın hale kavuşacağı düşünülürken, iPhone kullanıcılarına kendilerine gören bu spam mesajlardan korunmaları adına bu mesajları Apple cephesine rapor etmesi gerektiği belirtiliyor. Çünkü şirket kendisine gönderilen bu spam mesaj raporlarıyla birlikte kötü niyetli kişilerin gönderdiği mesajlara daha hızlı bir şekilde önlem alıyor. Alınan bu önlemle birlikte ise tıpkı sizin rahatsız olduğunuz gibi diğer tüketicilerin rahatsız olması da engellenirken, sorunun ve güvenlik açığı tespit edilip spam mesajların üstesinden geliniyor.

Whatsapp