iMessage okundu bilgisi nasıl açılır / kapatılır?

iOS'lu cihazların en çok kullanılan özelliği olarak karşımıza çıkan iMessage'de okudu bilgisini kapatmak ve açmak sanıldığından daha kolay.

iOS işletim sistemli akıllı cep telefonları ile tablet bilgisayar kullanıcılarının en popüler şekilde kullandığı Apple servisinin iMessage olduğunu söyleyebiliriz. İnternet üzerinden Apple kimliğinizi ve mail adresinizi kullanarak ücretsiz bir şekilde diğer iOS'lu cihaz kullanıcılarıyla mesajlaşmanızı sağlayan bu uygulama da, mesaj gönderdiğinizde karşı tarafından mesajı okuyup okumadığını ve okuduysa hangi saatte okuduğunu görüntüleyebiliyorsunuz.

Kimisi iMessage'de bulunan bu okundu bilgisinin oldukça yerinde olduğunu ve açık kalması gerektiğini savunsa da, kimileri ise bu bilginin gereksiz olduğunu belirtiyor. Eğer sizde bu özellik aktif değilse yada aktifse nasıl açılıp kapatıldığını makalemizin devamındaki detaylardan öğrenebilirsiniz.

Bu özelliği devre dışı bırakmak için iPhone yada iPad gibi iOS'lu cihazlarda ilk olarak ayarlar uygulamasını ziyaret etmeniz gerekiyor. Daha sonra ayarlar menüsündeki mesajlar bölümüne gidip okundu bilgisini açmak için “Okundu Bilgisi Gönder” seçeneğini aktif hale getirmeniz ve kapatmak içinde bu seçeneği kapatmanız gerekiyor.

Özelliği açıp yada kapattıktan sonra telefonunuzu kapatıp yada açmanıza gerek duyulmazken, özellik direk olarak devreye giriyor. 

Not: Okundu bilgisi yalnızca kişinin mesajını okuduğunuzda karşı tarafa iletilir. Mesajları kilit ekranında açmadan okursanız karşı tarafa iletilmez.  

Whatsapp