İlk yerli Drone modeli Ape X tanıtıldı

Ülkemizde montajı ve üretimi gerçekleştirilecek olan ilk yerli drone modeli Ape X'in artık resmi olarak tanıtıldığını söyleyebiliriz.

Ape Drone olarak isimlendirilen yerli girişim, uzun süren çalışmalar ardından ilk drone modeli Ape X ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Yerli üretim modeli Ape X, ülkemizde montaj yapılan ilk drone modeli olacak.

Dört pervaneli olarak hazırlanacak olan drone modeli dayanıklı yapısı ve yenilikçe kontrol seçenekleriyle ses getirmeyi başaracakken, 8 cm x 18 cm boyutlarında tasarlanmış. Bu boyutlarla birlikte kolayca çantanızda bile tasarlanabilecek olan bir drone modeli hazırlanmış olunurken, tek şarj ile birlikte 20 dakika havada 1 kilogram ağırlık taşıyabilecek.

MIME kumandası ile birlikte kontrol edilebilecek olan drone, oldukça kolay kullanılabilen ve hareket algılama yeteneğine sahip olan bir yapıya sahip. Kumanda üzerine konumlandırılan joystick tarzındaki tuşlarla birlikte diğer tuşlar hassas bir komut yeteceğine sahip olmanızı sağlarken, kumanda da yeşil ışık ile birlikte droneları yönetmeniz sağlanıyor.

4 adet ultrason engel tanıma sensörü ile birlikte donatılan drone, düşmelere karşı dayanabilecek bir yapıya sahip olmuş. Cihazın uçuş kartı tasarımı ve yazılımı Ape Drone tarafından geliştirilirken, dilerseniz yarış modunu PC üzerinden açarak saatte 90 KM hıza erişmeniz mümkün.

Drone üzerindeki kamera 4K kalitesinde video ve fotoğraf çekimi gerçekleştirmesi sağlanılırken, Arıkovanı projesine 1450 TL ve üzeri bağışta bulunanlara bu drone hediye edilecek. Bunun haricinde yaz aylarında Ape X'in fiyat etiketinin 2250 TL olacağını belirtelim.

Whatsapp