İlk Nokia Android Telefon, Duyurudan Hemen Sonra Google İşbirliği ile Satışa Sunulacak.

İlk Nokia Android akıllı telefon duyurusuna yaklaştıkça HMD Global de daha fazla detay paylaşmaya başladı. Nokia Android akıllı telefonlar kesintisiz Android deneyimi ile gelecek.

Android işletim sistemli akıllı telefonlar konusunda son olarak HMD Global CEO'su Arto Nummela'dan Google'la yapılacak işbirliği konusunda önemli açıklamalar gelmişti. Şimdi, bu işbirliğinin, Nokia Android telefonlarında neredeyse saf bir Android deneyimini sunmakla ilgili olacağı ortaya çıktı. Bu durumda Nokia Android akıllı telefon kullanıcı deneyimi, sade ve kolay kullanım üzerine odaklanacak diyebiliriz. 

Nokia'nın Symbian ve Windows Phone döneminden beri akıllı telefonlarda kolay kullanıma öncelik verdiği biliniyor. Bu nedenle HMD Global yönetiminde yer alan eski Nokia ve Microsoft yöneticilerini görmek şirketin yine bu yolda hareket edeceğini gösteriyor. 

HMD Global'in CEO'su Arto Nummela verdiği bir röportajda gelecekteki Android akıllı telefonlara dair Google İşbirliği ile geliştirme de dahil önemli bilgiler paylaştı. İşte o röportajın öne çıkan açıklamaları: 

Öne Çıkanlar


  • HMD Global, mobil cihazlar için Nokia markasını lisansladı
  • İlk Nokia markalı Android akıllı telefon 2017 yılının ilk yarısında piyasaya sürülecek
  • Gelecekteki Android telefonlar "Google ile sıkı işbirliği içinde" geliştirildi 

Nokia akıllı telefonların Android deneyimi nasıl olacak?

Nummela: "Android deneyimi açısından Google ile sıkı bir işbirliği içindeyiz ve Nokia akıllı telefonların ana çıkış noktası kullanımı kolay ve cihazımızı tamamen karmaşık hale getirmeyeceğiz. Kullanıcı Deneyimimiz, Android'in mükemmel bir şekilde uygulanması olacak ve ilk ürün lansmanımızda bunu açıklayacağız. "

Şu anki HMD Global ekibinden gelen bir başka açıklama ise cihazların satışa çıkış süreci oldu. Geçmişten farklı olarak, Nokia Android Telefonları lansman sonrasında çok yakın sürede satışa sunulacak gibi görünüyor. Ve bu duyurular muhtemelen MWC 2017 etkinliğinde gerçekleşecek. 

Ancak 'başlatmanın' gerçek anlamı nedir?

"Başlatma, cihazı resmi kalarak kamuoyuna tanıtacağımız anlamına geliyor" ... -Nummela, bunu söylerken keyifle gülüyor- Ve cihazların lansman sonrasında çok kısa bir  zaman içinde satışa çıkacağını belirtiyor.   

Nokia markalı akıllı telefonların üretimi Foxconn tarafından yapılacak. Pazarlama, satış ve dağıtım işleri ise HMD Global tarafından yürütülecek. Sayısız iddia ortaya atılsa da HMD Global'in Mobil Dünya Kongresi'nde farklı fiyat gruplarında en az iki veya üç Android akıllı telefon duyurusu yapması bekleniyor. 

Whatsapp