İlk Android Oreo (Go Edition) ve yeni Android One Telefonlar MWC 2018'de Açıklanacak

Google, ilk Android Oreo (Go Edition) ve yeni Android One akıllı telefonların MWC 2018'de tanıtılacağını doğruladı.

Google, geçtiğimiz Mayıs ayında 1GB ila 512MB arasında RAM'e sahip düşük bütçeli akıllı telefonlar için Android Go programını açıklamıştı. Şirket daha sonra Aralık 2017 tarihinde Android Oreo (Go Edition) olarak yeniden adlandırıldı ve Android Oreo (Go Edition) sürümüne sahip akıllı telefonların 2018 yılı başlarında piyasaya sunulacağı açıklanmıştı. Google bugün, üreticilerin geliştirdiği Android Oreo (Go Edition) akıllı telefonların önümüzdeki hafta MWC 2018'de tanıtılacağını duyurdu. Ayrıca Google, bu telefonların 50 $ 'dan daha düşük maliyette olacağını belirtti. 

Android Oreo (Go Edition), Google Go, Google Haritalar Go, Gmail Go, YouTube Go, Google Asistan Go, Dosyalar Go, Gboard Go gibi yeni cihazlara ve bu cihazlar için özel deneyimler sunan Chrome uygulamasının yanı sıra Google Play Store, diğer uygulamalara ek olarak Go versiyon  cihazlarda en iyi sonucu almak için tasarlanmış uygulamaları öne çıkaracak. 

HMD Global'in giriş seviye akıllı telefonu olacak Nokia 1'in gelişmekte olan piyasalarda Android Oreo (Go Edition) versiyonu ile satışa sunulacak. Daha önce ortaya çıkan söylentilere göre Nokia 1, 8GB dahili depolama alanı, 1GB RAM ve HD IPS LCD ekrana sahip olacak. Geçtiğimiz at Hindistan merkezli üretici Micromax da Bharat Go adlı bir cihaz duyuracağını açıklamıştı. 

Çinli üretici Xiaomi de geçtiğimiz yıl Mi A1 Android One akıllı telefonunu Hindistan'da duyurmuştu. Son olarak Nokia 7 Plus akıllı telefon, Android One programı altında, Snapdragon 660 yonga seti, 12MP + 13MP Zeiss lensli çift kamera, 6 inç Full HD + ekran, Tetracell teknolojisi ve hızlı şarj desteği gibi orta seviye özellikleri ile MWC 2018'de duyurulacak. 

Whatsapp