Ikimobile, mantardan yapılmış telefonunu tanıttı

Portekiz merkezli akıllı cep telefonu üreticisi Ikimobile, mantardan dizayn ettiği yeni akıllı cep telefonu Bless Plus'u tanıttı.

Adından geliştirdiği mantar tasarımlı cep telefonlarıyla birlikte söz ettirmeyi başaran Ikimobile isimli şirket, yeni akıllı cep telefonu modeli BLESS PLUS'un tanıtımını gerçekleştirdi. Mantardan dizayn edilen kasası cihazın dışarıdan gelecek olan darbelere karşı ekstra olarak dayanıklılık sargılamasını sağlarken, teknik özellikleri yeterli olduğu sürece 50 yıl boyunca cihazın sorunsuz çalışabileceğini beliriliyor.

Cihazın farklı renk seçenekleri bulunurken birisi normal mantar rengi olarak tanımlayabileceğimiz açık kahverengi, diğeri siyah rengi ve sonuncusu ise ahşap dokulu bir yüzeyle karşımıza çıkıyor. İkimobile tarafından 438 dolar karşılında satışa sunulan BlessPlus isimli cep telefonu, Corning Gorilla Glass ile korunan 5.99 inç genişliğindeki FHD çözünürlüklü ekran üzerinde şekilleniyor.

Cihazın kalbinde sekiz çekirdekli Helio P20 MT6757 C/CD yonga seti ile 6 GB kapasitesindeki RAM bellek bulunuyor. 64 GB kapasitesinde dahili depolama alanına sahip olan cihazın arka yüzünde 13 MP çözünürlüğünde çift kamera ve bunu destekleyen dual LED flaş bulunurken, ön yüzünde ise 5 MP çözünürlüğünde bir kamera yer alıyor.

3800 mAh güç depolayabilen Li-Polymer bataryasından güç alan cihazda ultra hızlı parmak izi okuyucu yer alırken, kablosuz olarak şarj olabiliyor. Android 7.0 Nougat işletim sistemiyle kutusundan çıkan cihazın çift SIM kart desteği bulunduğunu ve MicroSD kart yuvası ile hafızasının arttırılabildiğini belirtelim.

Whatsapp