İki Yeni Huawei Matebook, 2017 Birinci Çeyrekte Duyurulabilir

Huawei, 2017 yılına iki yeni Matebook duyurusu ile girmeye hazırlanıyor. 2017 yılı birinci çeyreğinde duyurulacak Huawei Matebook modelleri sızdırıldı.

Çin merkezli üretici Huawei, son yıllarda atağa kalktığı akıllı telefon pazarında dünyanın en büyük üçüncü üreticisi konumuna yükseldi. Duyurduğu Mate serisi cihazları ile dikkat çeken Huawei, görünüşe bakılırsa Mate serisi altında yeni tablet bilgisayarlar da sunmaya devam edecek. 

Akıllı telefon pazarında 100 milyon adetlik dönüm noktasını geride bırakan Huawei'nin  2-in-1 (ikisi bir arada)  ayrılabilir tablet pazarındaki yeni Mate serisi ürünleri için biraz daha beklemek gerekecek. 

2017 yılının ilk takvim çeyreği dönüştürülebilir pc ve tablet pazarı açısından oldukça hareketli geçecek gibi görünüyor. Apple'ın yeni İpad Pro modeli, Samsung Galaxy Tab Pro'nun yeni nesil versiyonu, Microsoft'un Surface Pro 5 ve Surface Book 2 modelleri Ocak ayı ile Mart ayı arasında gün yüzüne çıkmayı bekliyor. 

Gelen yeni bilgilere göre bu dev üreticilere aynı dönemde Huawei de katılacak. İddialara göre Huawei Matebook 2 2017 yılı birinci çeyreği sonlarında başta Çin pazarını hedef alarak gün yüzüne çıkacak.  İki farklı versiyonda sunulacak olan Huawei Matebook 2, Intel i serisi ve Kaby Lake işlemcilere sahip olacak.

MWC 2016'da duyurulan Huawei Matebook ise sadece Intel Core M işlemcilerle desteklenmişti. En düşük 700$, en yüksek 1.200$ fiyat etiketine sahip olan Huawei Matebook, Intel Core M işlemcilerle ve 12 inç büyüklüğünde 2,160 x 1,440piksel ekrana sahip. Yeni nesil Matebook 2 versiyonlarını ise 13.3 inç ve 15.6 inç ekran boyutlarına sahip olacağı, Çin merkezli şirketin bu yolla en güçlü üç rakibi Lenovo, Asus ve Dell'i hedef alacağı iddia ediliyor. 

Huawei Matebook 2'nin sökülebilir olmayan klavye ile gelebileceği ya da cihazın klavye ile birlikte de sayılabileceği gelen bilgiler arasında. 

Whatsapp