iFixit'te iPhone X'i stüdyolarında parçalara ayırdı

Sektörün yeni akıllı telefon modellerini stüdyolarında konuk eden iFixit ekibinin, son konuğu ise yeni amiral gemisi iPhone X oldu.

iPhone serisinin 10. yılı şerefine hazırladığı iPhone X modeliyle birlikte sürekli gündemden düşmeyen Apple'ın bu cihazını iFixit stüdyoları konuk etti. Dış tasarımı olduğu kadar iç dizaynı da büyük bir merakla beklenilen cihaz ince yapısı ve tam OLED ekranı ile dikkatleri üzerine çekerken, içeriğindeki bataryayı ise ikiye bölmüş.


iPhone X'i stüdyolarında konuk eden Apple firması da iPhone'un ekranını çıkarmak için hayli bir uğraşırken, gerçekleştirdiği açıklama da; '' Ekranın biraz esnek yapıya sahip olması ile su geçirmezlik birleştiğinde ekranı çıkartmak epey zor olmuş. Montaj sırasında ekranın zorlanmaması için montaj braketi iç kısma doğru girerken, bu da ekranın parçalanmasına neden oluyor.'' dedi.


Firmanın L şeklindeki bataryaya yer vermesinin nedeni ise iFixit tarafından cihazın daha hafif olması ve ekranın kasaya daha sağlam bir şekilde oturması adına hazırlandığı belirtilirken, Face ID sensörlerinin de beklenenden daha başarılı olduğu belirtiliyor.


iFixit'te gelen açıklamalar alındığında Face ID sensörlerinin Microsoft'un Kinect sistemine benzer bir şekilde tasarlandığını belirtilirken, yerleştirme ve sistem açısı bakımından da oldukça benzediği belirtiliyor.

Ekip iPhone X'i iç dizaynı en başaralı cihazlardan birisi olarak tanımlarken, tamir edilebilirlik puanına ise 10 üzerinde 6 puan vermekle yetindi.

Whatsapp