iFixit şimdi de Xbox One S'ı parçalarına ayrıldı

Xbox One S'in içine daha yakından görmek için haberimize bakın...

Oyun dünyasının önemli isimlerinden birisi olan Microsoft, şu anda pazarda Sony ile birlikte en önemli iki oyun konsolu satıcısından birisi olurken, Xbox çatısı altında sunduğu ürünlerle adından söz ettiriyor. Firma uzun süre Xbox 360 ile pazarda yer alırken, 2013 Kasım ayında Xbox One adındaki yeni nesil oyun konsolunu pazara sunmuştu.

Firma kısa bir süre önce 4K destekli yeni ince tasarıma sahip Xbox One S adındaki oyun konsolunu resmi olarak duyurmuştu. 500GB, 1TB ve 2TB olmak üzere 3 farklı veri kapasitesi seçeneği ile gelecek olan cihazın 2TB versiyonu geçtiğimiz gün Türkiye de dahil olmak üzere dünya genelinde bir çok ülkede satışa sunuldu.

Önceki nesle göre %40 oranında daha ince yapıya sahip olan Xbox One S, satışa çıkması ile birlikte de kendini iFixit'in masasında buldu. iFixit, başta akıllı telefon ve tabletler olmak üzere önemli cihazları parçalarına ayırıyor ve hem bu cihazların donanım bileşenlerini gün yüzüne çıkartırken, hem de teknik servisler için eşsiz bilgileri sunuyor.

Cihazın özelliklerine bakacak olursak eğer, Xbox One S, HDR10 desteğine sahip daha gelişmiş grafik işlemci içeriyor. 2TB HDD yer alırken, 32GB cache ve 5400rpm olarak SATA III arabirimine sahip. Güç kaynağı cihazın içine yerleştirilmiş. 

Sekiz çekirdekli işlemcili AMD Jaguar işlemci bulunuyor ve ayrıca 914Mhz saat hızında çalışan Radeon grafik işlemciye yer verilmiş. 

Ayrıca Xbox One S'in tamir edilebilirlik seviyesinin de 10 üzerinden 8 olduğunu da ekleyelim.

https://www.youtube.com/watch?v=uF_jNJ1FSYc

Whatsapp