IdeaSoft ile Hiç Bilmeyenler için E Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

E ticaret sitesi nasıl kurulur merak ediyorsanız, e ticaret sitesi için gerekenler hakkında bilgi edinmelisiniz. Ideasoft sayesinde profesyonel eticaret sitesi açabilirsiniz.

Dijital platformlar üzerinden satış yapma modeli her geçen gün yaygınlık kazanmakta. Bu durum girişimcilerin yeni bir iş modeli olarak ilgisini gün geçtikçe daha fazla çekmekte. Eğer sektöre adım atmak istiyorsanız ancak e ticaret sitesi nasıl kurulur bilmiyorsanız, öncelikle e ticaret kurulumunu ana hatları ile öğrenmeniz gerekmekte.

E ticaret insanların evden, iş yerinden ya da dışarıda bilgisayardan, telefondan ya da tabletten alışveriş yapmasını sağlamakta. Bu nedenle firmaların, müşterilerine her yerde ve herhangi bir zamanda ulaşma imkânı tanımakta.

Bunun yanı sıra maliyetlerin düşük olması, fiziki bir mağazanın gerekmemesi de e ticaretin sağladığı avantajlardan bazılarıdır. Bu bakımdan pek çok girişimci bu iş fikrine sıcak bakmakta. Eğer siz de e ticaret sektörüne adım atmak istiyorsanız ve e ticaret sitesi nasıl kurulur diyorsanız, gerekli adımları takip ederek istediğiniz sonuca kısa sürede ulaşabilirsiniz.

İş Fikri ve İş Modeli Belirleme

Eğer e-ticaret yapmak istiyorsanız bunun ilk adımı iş fikrini belirlemektir. Bu kapsamda hangi sektöre gireceğinizi ve hangi ürünleri satacağınızı seçmeniz gerekmekte.

Bu bakımdan isterseniz niş fikirlere yönelebilir isterseniz popüler olan ürünleri satabilirsiniz. Özelikle kendi ürünleriniz yoksa ürünleri kimden, nasıl tedarik edeceğinizi de iyi seçmelisiniz. Doğru bir tedarikçiyle çalışırsanız, stoklarınızı sorunsuz bir şekilde yenileyebilirsiniz.

Özellikle birden fazla tedarikçi ile anlaşmak, teknolojiden nasıl yararlandığını, ürünlerinin kalitesini ve çağa uygunluğunu incelemek de tavsiye edilmekte. İş fikrinizi seçtikten sonra sırada iş modelini belirlemek gelmekte.

Ürünlerinizi doğrudan tüketiciye ulaştırabilir ya da ürünlerinizi farklı firmalara satabilirsiniz. Bunun yanı sıra Dropshipping, yatay ya da dikey e-ticarete de yönelebilirsiniz. 

Domain Adı Seçme

İş modelinize karar verdikten sonra sırada domain adı belirlemek var. Domain müşterilerinizin sizi nasıl tanıyacağını, sektörde nasıl bilineceğinizi belirler. Bu nedenle sizi en iyi şekilde yansıtmalıdır.

Domain tercihi yaparken daha önce kullanılmamış olması, markanızı ya da sektörünüzü yansıtıyor olması da dikkat etmeniz gerekenler arasında yer almaktadır.

Şirket Kurma

Eğer e ticaret sitesi nasıl kurulur diyen yeni girişimciyseniz, bir şirketinizin olmaması muhtemel. Ancak e-ticaret yapabilmek için bir şirketinizin olması gerekmekte. Dolayısıyla domain adresinizi belirledikten sonra şirket açmalısınız.

Altyapı Belirleme

E ticaret için gerekenler arasında olan şirketi kurduktan sonra artık e-ticaret yapacağınız platformu hazırlamak gelmekte. Bunun ilk aşaması bir altyapı seçmek. Altyapı paketlerini inceleyerek internet sitenizin geleceği için en iyisine karar verebilirsiniz.

Hazır altyapı çözümleri internet sitenizin sağlam temeller üzerinde kurulmasını sağlayacaktır. SEO uyumlu ve kullanıcı odaklı tasarlanan bu yapılar, ziyaretçilerinizin vakit kaybetmeden alışveriş yapmalarına da olanak tanımaktadır.

E ticaret altyapıları farklı modülleri ve entegrasyonları kapsadığı için paketler halinde satılır. Markaların gereksinimlerine göre sınıflandırılarak en uygun çözümler sunulur. Hazır altyapılar bu yönleri ile hem hızlı hem de pratik yapıya sahiptir.

E ticaret sitesi nasıl kurulur diyorsanız, IdeaSoft tarafından sunulan e ticaret altyapı paketlerini inceleyebilirsiniz. Birbirinden gelişmiş özellikleriyle bir e-Ticaret sitesinin ihtiyaç duyabileceği unsurları paketler halinde sunan Ideasoft, markanızın profesyonel şekilde sektöre girmesini sağlayacaktır.

Tasarımın Yapılması

Satış yapmanıza son bir adım kaldı. Altyapı paketinizi de seçtikten sonra, site tasarımınızın nasıl olacağını belirleyebilirsiniz.

IdeaSoft, Konsept uygulamaları ile her e ticaret sitesine özel, responsive, mobil ve SEO uyumlu çözümler üretmektedir. Böylece hem arama motorlarında daha iyi görüntülemeler almanıza hem de müşteri memnuniyeti elde etmenize olanak tanımaktadır. Tasarımın yapılmasının ardından gerekli entegrasyonların da tamamlanması ile e eticaret siteniz yayına hazır hale gelecektir.

Bundan sonra sadece ürünlerinizi girmeniz, fiyatlarını yazmanız ve açıklamalarını belirtmeniz gerekiyor. Ödeme yöntemleri arasından sizin için en uygun olanı seçtikten sonra direkt satış yapabilirsiniz.

Eğer sitenizi kurduktan sonra teknik destek ihtiyacı duyarsanız Ideasoft ile 7/24 iletişime geçebilir, yardım alabilirsiniz.  Bunun yanı sıra güncelleme, paket yükseltmesi gibi işlemler de oldukça kısa süre içinde tamamlanmaktadır. Tüm bu olanakları ile IdeaSoft, kısa sürede aradığınız çözümlere avantajlı şekilde ulaşmanızı sağlar.

Whatsapp