İddia: Huawei'nin kendi mobil işletim sistemini geliştiriyor

Çinli teknoloji devi Huawei'nin mobil işletim sistemi geliştirdiği ifade ediliyor.

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden olan Huawei, son dönemde büyük bir çıkış yakalarken, geçtiğimiz seneyi 108 milyon akıllı telefon satış rakamı ile kapattı. Firma bu sene için ise daha önce 140 milyon hedef koyarken, rakamı revize ederek, 120 milyon olarak tekrar belirledi. Firma hem kendi ismi altında hem de Honor adındaki alt markası üzerinden cihazlar sunuyor.

Geçtiğimiz dönemde firma Apple'ın iOS 1'i geliştiren kişilerden birisi olarak yaratıcı tasarımcı Abagail Brody'i işe almış ve Android için geliştirilen EMUI 5.0 arayüzü çalışmalarına dahil etmişti.

Samsung bilindiği üzere bir süredir Intel ile birlikte Tizen OS'u geliştirirken, Apple iPhone modellerinde kendi geliştirdiği iOS işletim sistemini kullanıyor. Gelen bilgilere göre Huawei de ayrıca kendi işletim sistemi üzerinde de çalışmalar gerçekleştiriyor. 

Huawei'nin bu işletim sistemini geliştirmesi, kullanacağı anlamına da gelmiyor. Firma özellikle Android'e karşı daha temkinli olmayı planlarken, ilerleyen dönemde Google'ın Android için desteğini kesmesi ya da firmaların Android üzerindeki özgürlüğün Google tarafından kısıtlanması gibi durumlara karşı alınan bir önlem olmakta.

Huawei'nin bu projeye ayrıca  oldukça önem verdiği ve Nokia'nın daha önce mobil işletim sistemi geliştirici takımında yer alan bazı kişileri de işe aldığı ifade edilmekte.

Whatsapp