Huawei'nin yeni Mate 9 akıllısı 1 Eylül etkinliğinde duyurulmayacak

Huawei Mate 9 akıllı telefonun Eylül başında duyurulmayacağı bilgisi geldi..

Teknoloji dünyasının önemli isimlerinden olan Huawei, sunduğu akıllı telefon modelleri ile geçtiğimiz sene 108 milyon civarında akıllı telefon satışı gerçekleştirmiş ve pazarda Samsung ve Apple'ın ardından üçüncü sırada yer almıştı.

Bu sene ise 120 milyon civarında cihaz satmayı planlayan firma bir çok yeni model sunarken, ilerleyen dönemde duyurulacak modellerden bir tanesi de Huawei Mate 9 olacak. Bu cihaz geçtiğimiz sene sunulan Mate 8 modelinin halefi olarak gelecek.

Bu akıllı telefonun Huawei tarafından 1 Eylül tarihinde düzenlenecek olan etkinlikte resmi olarak duyurulması bekleniyordu ancak yeni gelen bilgiye göre bu durum gerçekleşmeyecek. Çinli firmanın mobil ürün hattında yönetici konumunda olan Bruce Lee, Weibo hesabı üzerinden verdiği haberde Huawei Mate 9'un çok erken duyurulmayacağını belirtiyor.

Huawei Mate 8 geçtiğimiz sene Kirin 950 yonga seti ile duyurulan ilk akıllı telefon olmuş ve pazara sunulmuştu. Huawei Mate 9'un ise henüz duyurulmamış olan Kirin 960 ile sunulması bekleniyor. Bu yonga seti sekiz çekirdekli işlemci ile gelecek.

Ayrıca yeni akıllı telefonun arka yüzünde de 20MP çözünürlükte çift kamera yer alabilir. En az 4GB sistem belleği içerecek olan yeni Huawei Mate 9 akıllı telefonda dahili veri kapasitesi de 32GB ya da 64GB olarak yer alacak.

İlerleyen günlerde bu yeni akıllı telefon hakkında çok daha detaylı bilgilerin gelmesini bekliyoruz.

Whatsapp