Huawei'nin yeni Kirin 960'ı önceki nesile göre çok fazla sıçrama sunmayabilir

Huawei'nin Kirin 960 yonga seti üzerinde çalıştığı bilgileri geliyor.

Huawei akıllı telefon pazarında yükselişini sürdürken, 2014'e göre oldukça büyük bir ilerleme kaydetmiş ve satış rakamları ile Samsung ve Apple'ın ardından dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi olmuştu.

Firma sadece akıllı telefon modelleri sunmuyor, ayrıca bu cihazlarda yer alan yonga setlerini de kendisi üretiyor. Firma geçtiğimiz Aralık ayında hatırlanacağı üzere Kirin 950 adındaki yeni üst seviye yonga setini duyurmuş ve aynı ay bu yonga setini kullanan ilk model de Huawei Mate 8 olarak gelmişti.

Geçtiğimiz günlerde de firma yeni nesil amiral gemisi Huawei P9'u resmi olarak duyurdu. Bu yeni yonga akıllı telefonda yonga seti ise Kirin 955 olarak yer alıyordu. İlk gelen benchmark sonuçları saat hızları arttırılmış olan Kirin 955'in Kirin 950'ye göre çok az fark yarattığı görülmekteydi.

Çok yakında firmanın yeni nesil yonga seti Kirin 960'ın üretimine başlayabileceği ifade ediliyor. Ancak bu yeni yonga setinin Kirin 955'e göre de çok fazla sıçrama göstermeyeceği belirtilmekte.

Analist Pan Jiutang, Weibo üzerinden bazı bilgiler paylaşırken, yeni yonga setinin az derecede performans geliştirmeleri sunacağını kaydediyor.

Büyük değişikliğin ağ alanında olabileceği belirtilirken, büyük ihtimalle modem yeni Kirin 960'a entegre olarak gelebilir.

Whatsapp