Huawei'nin yeni akıllısı Honor 6X akıllı telefona büyük ilgi

Huawei'nin dün duyurduğu akıllısına Çin'de teknoloji meraklıları ilgi gösteriyor...

Huawei, dün düzenlediği bir etkinlikle yeni bazı cihazlarının resmi olarak duyurusunu gerçekleştirdi. Teknoloji devinin alt markası olan Honor üzerinden gelen cihazlardan en dikkat çekeni, firmanın yeni çift arka kamera tasarımı ile gelen abkıllı telefonu Honor 6X oldu. Ayrıca firmanın yeni bir tableti Honor MediaPad 2 adı ile gelirken, Honor S1 adındaki bir akıllı saat modeli de gün yüzüne çıktı.

Akıllı telefon duyurulmasının hemen ardından kayıta da sunulurken, kısa sürede 1 milyondan fazla kayıt geldiği kaydediliyor. Kayıt için herhangi bir ödeme alınmadığından satış rakamı olarak veremiyoruz, ancak yine de Çinli firmaların bu cihaza oldukça ilgi gösterdiği anlamına geliyor. Kayıtlar Honor 6X'in satışa sunulacağı 25 Ekim tarihine kadar devam edecek.

Karşılaştırma yapacak olursak eğer firmanın daha önce sunduğu Honor 8 akıllı telefon ise ilk 4 günlük sürede 5 milyon kayıt rakamına ulaşmıştı.

Huawei'nin yeni Honor 6X akıllısı 5.5" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel Full HD çözünürlüğünde dokunmatik ekran içeriyor. Cihaz 3GB / 4GB sistem belleğine sahip ve ayrıca dahili veri kapasitesi de 32GB / 64GB olarak belirlenmiş. Yeni akıllı telefon gücünü ise Huawei tarafından geliştirilen HiSilicon Kirin 655 yonga setinden alıyor.

Akıllı telefonun arkasında 12MP + 2MP olmak üzere çift kamera bulunuyor ve ön kamerası da 8MP olarak geliyor.  İşletim sistemi Google Android 6.0 Marshmallow olurken, batarya ise 3340mAh olarak konumlandırılmış.

Whatsapp