Huawei'nin sesli kişisel asistanı yakında geliyor

Çinli Huawei, yakında kendi kişisel sesli asistanını akıllı telefonları için sunacak.

Akıllı telefon pazarında firmalar farklı cephelerde büyük mücadele verirken, son dönemde önem kazanan cephelerden birisi de kişisel sesli asistanlar olmakta. Baktığımızda Apple'ın Siri olarak ilk kez iPhone modellerinde kullandığı kişisel sesli asistan, büyük ilgi görmüş ve ilerleyen dönemde Türkçe de dahil olmak üzere yeni diller için destek gelirken, gittikçe de gelişmişti.

Apple'ın ardından diğer büyük bazı firmaların cevabı ise gecikmezken, Samsung'dan S-Voice Google'dan Google Now ve Microsoft'tan da Cortana gelmişti. Samsung Galaxy S8 modeli ile Bixby adında yeni kişisel sesli asistanını da kısa süre içerisinde sunacak. Diğer taraftan oyuna dahil olacak olan yeni firmalardan birisi de Huawei olacak.

Akıllı telefon pazarında satış rakamları ile bir süredir Samsung ve Apple'ın arkasında üçüncü sırada yer alan firma, yenilikleri ile üstlere tırmanmayı hedeflerken, Bloomberg üzerinden gelen habere göre firma yaklaşık 100 mühendis, Huawei'nin yeni yapay zekaya sahip kişisel sesli asistanını geliştirmekte.

Huawei'nin kişisel sesli asistanı özellikle kendi ülkesi için tasarlanırken, Çince dil desteği içerecek. Huawei, bilindiği üzere Türkiye de dahil olmak üzere akıllı telefon modellerini Çin dışında da bir çok ülkede satışa sunmakta. Çin dışındaki ülkelerde ise Huawei'nin cihazlarının Google ve Amazon'un sesli kişisel asistanı ile gelecek. Bu da Huawei'nin kendi kişisel sesli asistanının sadece Çin'de kullanılacağı anlamına geliyor.

Whatsapp