Huawei'nin Mate 9 akıllı telefonunda da Leica kamera bulunacak

Bu sene sunulacak önemli modellerde Huawei Mate 9 da Leica kamera ile sunulacak

Huawei, geçtiğimiz sene olduğu gibi bu sene de akıllı telefon modelleri ile pazarın en güçlü firmalarından bir tanesi de 2015'i Samsung ve Apple'ın ardından üçüncü sırada kapatan firma, daha üst sıraları hedeflerken, yeni Huawei P9 ailesini geçtiğimiz günlerde düzenlediği etkinlikle resmi olarak duyurdu.

Huawei'nin yeni amiral gemisi Huawei P9 adı ile gelirken bu cihazın büyük ekranlı versiyonu Huawei P9 Plus olarak aynı etkinlikte duyuruldu ve Rusya'da da Huawei P9 Lite gün yüzüne çıkmıştı.

Yeni Huawei P9 akıllı telefon Alman firma Leica tarafından geliştirilen çift arka kamera ile dikkatleri üzerine çekerken, ayrıca Huawei P9 Plus'da da aynı kameralar yer alıyor. 

Gelen bilgilere göre Huawei, yeni dönemde Leica ile işbirliği içerisinde olmayı sürdürecek ve bu sene sonuna doğru pazara sunulacağı yönünde bilgiler gelen Huawei Mate 9'un de Leica kamera ile karşımıza geleceği belirtilmekte.

Huawei'nin Mobil Ürün Başkanı Gang He, yaptığı açıklama da Leica ile uzun süreli anlaşma içerisinde olduklarını belirtti.

Geçtiğimiz sene Aralık ayında Huwei'nin Mate 8 modeli gelmişti. Bu cihaz ayrıca Kirin 950 olarak firmanın üst seviye yonga setini içerirken, Huawei P9 ve P9 Plus ise daha hızlı olan Kirin 955 yonga setine sahip olarak geldi.

Huawei Mate 9'un henüz donanım özellikleri ve tasarımı hakkında ise bilgi bulunmamakta.

Whatsapp