Huawei'nin Kirin 970 yonga seti hakkında bilgiler gelmeye başladı

Huawei'nin gelecek sene duyurulacak olan yeni Kirin 970 yonga setinin detayları ortaya çıkmaya başladı.

Huawei, akıllı telefon pazarının en önemli isimlerinden birisi ve her sene de yeni modeller sunmaya devam ederken, kendi yonga setini geliştiren firmalardan birisi olarak da dikkat çekiyor. Bilindiği üzere Apple, iPhone modellerinde kendi yonga setini kullanırken, Samsung da Exynos adındaki yonga setlerini akıllı telefon modellerinde kullanılmakta.

Huawei üst seviyede son olarak HiSilicon Kirin 960 adındaki yeni yonga setini duyurmuştu. Bu yonga seti ilk olarak da Firmanın Huawei Mate 9 akıllı telefon ailesinde kullanılırken, sekiz çekirdekli işlemci ve ARM Mali-G71 grafik işlemci içeriyordu.

Gözler bu yonga setinden sonra yeni dönemde sunulacak olan HiSilicon Kirin 970'e çevrilmiş durumda. Bu yeni yonga setinin firmanın yeni nesil amiral gemisinde yer alabileceği ifade edilirken, bazı detaylar da ortaya çıktı.

İddialara göre Kirin 970 yonga seti, Tayvan merkezli yonga seti üreticisi TSMC tarafından üretilecek. Huawei'nin 10nm üretim teknolojisi ile üretilecek olan ilk yonga seti olacağı da ifade edilirken, yonga setinin 2.8Ghz ve 3Ghz arasında saat hızında çalışan sekiz çekirdekli işlemci içereceği belirtiliyor.

Kirin 970'de ayrıca işlemci dört ARM Cortex-A73 ve dört ARM Cortex-A53 çekirdeğe sahip olacak. Ayrıca LTE teknolojisinin de CAT. 12 olacağı belirtilmekte.

Büyük ihtimalle, 2017 ilk çeyrek içerisinde resmi olarak duyurulacak olan bu yonga setinin Huawei P10'da yer almayabileceği ve Huawei Mate 10'da kullanılabileceği de bazı kaynaklar tarafından iddia ediliyor.

Whatsapp