Huawei'nin "HongMeng" İşletim Sistemi 24 Haziran'da Duyurulmayacak

Gelen bilgilerin aksine Huawei, yeni mobil işletim sistemi HongMeng'in duyurusunu 24 Haziran'da yapmayacak.

Huawei'nin “Kendi geliştirdiği bir Huawei İşletim Sistemi üzerinde çalışıtığı” söylentileri, uzun zamandan beri tartışılıyor, ancak ne kadar zamanda gün yüzüne çıkacağı da ayrı bir tartışma konusu olarak kalmıştır. Huawei'nin, Google, Intel, Qualcomm ve diğer ABD şirketlerinin geçtiğimiz hafta başlarında Huawei lisanslarını askıya almalarına yol açan son kısıtlamalar ışığında geliştirme çalışmalarını hızlandırdığı belirtiliyor.

ABD yasakları sonrasında bir Huawei yöneticisinin de bu yönde doğrularını açıklamalar yapmasının ardından internete sızdırılan bir poster, Huawei'nin geliştirdiği yeni işletim sisteminin 24 Haziran'da piyasaya sunulacağını gösteriyordu. Ancak firmanın içinden gelen bilgilere göre bu bilgi gerçek değil. Huawei’nin tüketici bölümü CEO'su Yu Chengdong’un son açıklamalarından kaynaklanan söylentilerde, şirketin geliştirdiği yeni işletim sisteminin akıllı telefon ve tabletleri de uyumlu olarak sonbahar veya gelecek yılın ilk aylarında piyasaya sunulacağı iddia ediliyordu. 

Huawei, geçtiğimiz günlerde Çin Fikri Mülkiyet Hakları kurumuna, Android platformuna rakip olarak geliştirdiği HongMeng işletim sisteminin isim hakkını almak için başvurdu. Ticari marka ofisinin web sitesi, başvurunun 24 Ağustos 2018 tarihinde yapıldığını ve ticari markanın 13 Mayıs 2029 tarihine kadar geçerli olduğunu göstermekte. Patent açıklaması, Huawei Hongmeng'in işletim sistemi, bilgisayar programlarına, bilgisayar işletim yazılımına, vb. uygulanabileceğini belirtiyor. Bu, Huawei’nin kendi işletim sisteminin “Hongmeng” olarak adlandırıldığını ve yolda olduğunu doğruluyor. 

Whatsapp