Huawei'nin dokunmatik panelli saatleri, ikinci çeyrekte satışa çıkacak

Çin merkezli Huawei firması tarafından geliştirilen ve akıllı saatlerde kullanılacak olan dokunmatik gövde teknolojisiyle ilgili bilgiler paylaşıldı.

Android eko sistemi ve akıllı cep telefonu pazarının en başarılı isimlerinden birisi olarak karşımıza çıkan Çin merkezli Huawei firması, her geçen gün daha çok tercih edilmeye başladı. Bu alandaki başarısını akıllı saat pazarına da taşımayı amaçlayan Huawei, dokunmatik ekran çerçevesiyle dikkatleri üzerine çekecek bir model üzerinde çalışıyor.

Bu bağlamda Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO)'ya başvuru da bulunan Huawei, daha önce Samsung Gear modelinde kullanılan dönen çerçeve çözümüne benzer bir ekran çerçevesi kullanmayı planlıyor. Bu ekran çerçevesi çeşitli komutları destekleyebilen 8 farklı bölgeden oluşacakken, böylelikle çerçeve üzerindeki bu alanları çeşitli komutlarla çalıştırabilecek. 

Örneğin çerçeve üzerindeki bu alana tıklayarak çok kolay bir şekilde telefon rehberinize, son arayanlara, sağlık verilerinize ve dilediğiniz tüm bilgilere kolayca erişebilecekken, çerçeveyi döndürdüğünüzde ise bu alanlar aynı şekilde dönecek. Bu patent başvurusuyla birlikte neyi amaçladığı tam anlamıyla bilinmeyen Huawei firmasının, tam anlamıyla harikalar yaratacağı düşünülüyor.

Öte yanda Huawei tarafından bu patent doğrultusunda geliştirilen ilk akıllı saat modelinin satışlarına firmanın tedarikçi kaynaklarından gelen bilgilere göre yılın ikinci çeyreğinin ilk günlerinde başlanılacağı belirtiliyor.

Whatsapp