Huawei'nin bu sene yeni bir Nexus akıllı telefon sunacağı doğrulandı

Huawei CEO'su üzerinden gelen bilgiye göre firmadan yeni bir Nexus akıllı telefon daha geliyor.

Huawei, akıllı telefon pazarında yükselişini sürdürürken, bir yandan kendi ismi ile modeller sunuyor ve ayrıca hem alt markası Honor üzerinden cihazları satışa çıkarmaya devam ediyor. Firma başta Çin olmak üzere akıllı telefonlarını dünyanın dört bir yanında ülkelerde teknoloji meraklılarına sunuyor.

Huawei, ayrıca geçtiğimiz sene Google ile işbirliği içerisine girmiş ve Nexus 6P adındaki akıllı telefonun da üretimi üstlenmişti. Üst düzey donanım özellikleri ile gelen bu akıllı telefon bir çok ülkede satışta.

Diğer taraftan hatırlanacağı üzere geçtiğimiz dönemde Huawei'nin yeni Nexus akıllı telefon için de ön çıkan isimler arasında yer aldığı bilgileri gelmişti.

Geçtiğimiz gün Güney Afrika'da firmanın yeni Huawei P9 serisi modellerinin çıkış etkinliği sırasında firmanın üst yöneticilerinden olan Charlene Munilall tarafından  verilen bilgi  "We’re doing the Nexus again this year, by the way" şeklinde.

Huawei'nin bu yeni Nexus modelinin hangi isim ile geleceği ya da teknik özelliklerinin ne olacağı konusunda bilgi bulunmazken, Google'ın yeni Android N mobil işletim sistemi ile sunulacak olan ilk akıllı telefon modellerinden birisi olacağını söyleyebiliriz.

Ayrıca Google'ın kısa süre önce tanıttığı Daydream VR platformu için destek de içerecek olan akıllı telefon bakalım nasıl bir şekilde karşımıza çıkacak.

Whatsapp