Huawei'nin Bir Sonraki Amiral Gemisinde iPhone X Benzeri Bir Çentik Olacak

Huawei'nin 2018 yılında piyasaya süreceği yeni amiral gemisi akıllı telefonunda, iPhone X benzeri bir çentik çerçeve tasarımı kullanacağı iddia ediliyor.

Apple iPhone X'in belirleyici özelliklerinden biri olan çentik çerçevesi tartışma konusu olmaya devam ediyor. Kimi kullanıcılar bu çerçeveden rahatsız olmuyor ancak bazıları da bu tasarımı karşı olduklarını belirtiyor. Ancak her halükarda, bu özelliğin gelecekteki iPhone modellerinde de yer alacağı belirtiliyor. 

Geçmişte birçok kez olduğu gibi, Apple ve Android akıllı telefon üreticileri arasında, tasarım özellikleri veya teknolojileri birbirinden ödünç alınmakta. Açıkçası, bu hiç de kötü bir şeydeğil, çünkü yeni bir amiral gemisi satın aldığımızda hepimiz en iyisine sahip olmak istiyoruz. 

Huawei, aynı zamanda Android destekli Essential Telefonun bir parçası olan tartışmalı çentik tasarım özelliğini almak ve muhtemelen P11 olan yaklaşan amiral gemilerinden birinde kullanmak istiyor gibi görünüyor. XDA-Developers bir haberinde, resmi Huawei yazılım dosyalarında, "RoundCornerDisplay" i tanımlayan bir yapılandırma dosyasında, bir yerleşim çizelgesi görüntüsü biçiminde bir kanıt bulduklarını bildiriyor.

Dahası, daha özel bir yapılandırma dosyası bulunuyor ve bu dosyada sistem oluşturma özelliklerinden birine "çentik" adı veriliyor. XDA-Developers, haberine eklediği görüntüyü, firmware dosyalarında bulunan görüntülerle oluşturmuş. 

Bu bilgileri doğrulamak için kullanılan diğer ayrıntılar, Huawei P11'in ekranının çözünürlüğü oluyor. Habere göre, telefonda 2160 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip 6.01 inç ekran bulunuyor, ancak açılış animasyonu, telefonun 2244 x 1080 çözünürlükte bir ekran kullandığını gösteriyor. Çözünürlükteki bu belirgin tutarsızlık, tasarım değişikliğine, yani çentik noktasına işaret ediyor.

Whatsapp