Huawei'nin amiral gemisi ne kadar sattı?

Huawei P9 akıllı telefonun satış rakamları hakkında yeni bilgiler geldi...

Huawei, akıllı telefon pazarında bir süredir Samsung ve Apple'ın arkasında üçüncü sırada yer alıyor ve yeni sunduğu modellerle de satış rakamlarını her dönem arttırırken, liderlik için emin adımlarla büyümeye devam ediyor.

Bu sene içerisinde özellikle de Honor serisi altında oldukça önemli modeller pazara sunulurken, firmanın en önemli akıllı telefonu ve amiral gemisi ise Huawei P9 oldu.

Huawei P9 akıllı telefon özellikle Alman görüntü teknolojisi devi Leica ile ortak olarak geliştirdiği çift arka kamera ile dikkat çekerken, ilk olarak, Nisan ayında düzenlenen etkinlikle resmi olarak duyurulmuştu. Aynı ay içerisinde satışa sunulan cihaz, bir çok ülkede satışta.

Huawei, amiral gemisinin satış rakamları hakkında ilk olarak bilgi verdiğinde Huawei P9, 2.6 milyon satış rakamına ilk altı hafta içerisinde ulaşmıştı. Şimdi ise firma Nisan ayından bu zamana kadar 6 milyon Huawei P9 akıllı telefon sattığını duyurdu.

Huawei P9 akıllı telefon, 5.2" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekran içerirken, 4GB sistem belleğine sahip olan akıllı telefonun ayrıca dahili veri kapasitesi de 64GB olarak geliyor. Ayrıca 3GB / 32GB olarak bir başka versiyonu da bulunmakta.

Akıllı telefonun yonga seti, yine firma tarafından geliştirilen ve sekiz çekirdekli işlemci içeren HiSilicon Kirin 955 olurken, 12MP Dual arka kamera ve 8M ön kamera içeriyor. İşletim sistemi Google Android 6.0.1 Marshmallow olup batarya ise 3.000mAh.

Whatsapp