Huawei'nin amiral gemisi Honor Pro 8 satışları başlıyor

Android ekosisteminin en iddialı üreticilerinden birisi olarak karşımıza çıkan Huawei'nin geliştirdiği yeni amiral gemisi Honor Pro 8'in satışlarına 20 Nisan itibariyle başlanılıyor.

Çin metrajlı Huawei firması, Asya ve Avrupa pazarlarında farklı isimlerle ürün satışa sunma stratejisine devam ediyor. Daha önce Huawei tarafından Çin’de Honor V9 ismiyle satışa sunulan mobil cihaz, Avrupa pazarında yeni ismi Honor Pro 8 ile birlikte karşımıza çıkıyor.


Oldukça minimalist şekilde tasarlanan ve sadeliğiyle ön plana çıkan cep telefonu, 5.7 inç genişliğindeki QHD çözünürlüklü bir dokunmatik panel üzerinde şekilleniyor. Ürün gücünü 6 GB kapasitesindeki RAM bellek ile 16nm tasarım sürecinden geçen Kirin 960 yonga setinden alıyor.

İçerdiği geniş ekrana rağmen sadece 6.97 mm kalınlığında tasarlanan mobil cihaz, 4000 mAh gücündeki batarya ile normal kullanımda 2 gün ve yoğun kullanımda ise 1.44 güne kadar aktif olarak çalışabiliyor. 64 GB kapasitesindeki dahili depolama alanına sahip olan cihaz, 12 Megapiksel çözünürlüğündeki çift arka kamera ve özçekim için 8 Megapiksel çözünürlüklü bir ön kamera ile birlikte geliyor.


Avrupa pazarında satışa çıkacak olan cihazın altın sarısı, siyah ve mavi renk seçenekleri bulunurken, 20 Nisan itibariyle Avrupa pazarında 549 Euro fiyat etiketiyle satışa çıkması bekleniliyor. Ülkemizde ne kadara satışa sunulacak olacağı bilinmeyen ürünün, çıkış tarihinin ise Mayıs ayının başında olması bekleniyor.

Whatsapp