Huawei'den orta segment kullanıcıları: Y7 Prime

Huawei gerçekleştirdiği açıklama ile birlikte Y7 Prime modeline ait teknik özellikler, çıkış tarihi ve fiyat etiketi bilgilerini kamuoyuyla paylaştı.

Üretimini gerçekleştirdiği yeni nesil akıllı cep telefonları ile birlikte Android eko sisteminin önemli isimlerinden birisi haline gelen Çin metrajlı Huawei firması, orta segment kullanıcıları için hazırladığı yeni akıllısı Y7 Prime'ın tanıtımını gerçekleştirdi.


5.5 inç genişliğindeki 720p çözünürlüklü IPS dokunmatik panel üzerinde şekillenen cihaz tamamıyla metal bir gövdeye sahip olacakken, cihazın kalbini ise yeni nesil Snapdragon 435 işlemcisi ile 3 GB kapasitesindeki RAM bellek sağlayacak. Yazılım cephesinde Android 7.0 Nougat işletim sistemi ve EMUI 5.1 arayüzünün desteğini ardına alan cep telefonu, 4000 mAh güç depolayabilen bir bataryayla birlikte gelecek.


Cihazın ön yüzünde 8 MP çözünürlüklü arka yüzünde ise 12 MP çözünürlüklü bir kamera yer alacakken, 32 GB kapasitesindeki dahili depolama alanı ise MicroSD kart yuvası aracılığıyla dilenirse arttırılabilecek. Cihazın birde çift SIM kart destekli sürümü bulunurken, parmak okuyucusu ise arka yüzeyde kameranın hemen altına konumlandırılmış.


Kullanıcı tercihine göre LTE, GSM ve CDMA desteği sunan farklı sürümleri bulunacak olan Huawei Y7 Prime'ın fiyat etiketinin 215 Euro ile 249 Euro arasında değişiklik gösterileceği belirtildi.

Whatsapp