Huawei, yeni Honor 5A akıllı telefonu resmi olarak duyurdu

Bir süredir hakkında bilgiler gelen Honor 5A gün yüzüne çıktı.

Çin'in en büyük akıllı telefon üreticilerinden olan Huawei, 2015'i global pazarda satış rakamları ile üçüncü sırada kapatırken, ayrıca 2016 ilk çeyrekte de bu yerini korudu. Firma hem Huawei ismi altında hem de alt markası Honor üzerinden modeller sunmaya devam ediyor.

Huawei'nin Honor çatısı altında sunduğu son model bir süre önce gelen Honor V8 adındaki üst seviye akıllı telefon olurken, ayrıca firma Honor VR adındaki sanal gerçeklik gözlüğünü de gün yüzüne çıkarmıştı.

Ayrıca bir süredir firmanın Honor 5A adında yeni bir akıllı telefon modeli daha sunacağına dair bilgiler geliyordu ve bu cihaz resmi olarak duyuruldu. 

Honor 5A akıllı telefon 5.5" büyüklüğünde dokunmatik ekran ile gelirken, cihazın ekran çözünürlüğü ise 1280x720 piksel HD olarak yer almakta. 2GB sistem belleğine sahip olan akıllı telefonun dahili veri kapasitesi de 16GB olarak belirlenmiş. Yonga seti ise 1.5Ghz saat hızında çalışan Qualcomm Snapdragon 617 olarak belirlenmiş. Ancak China Mobile gibi bazı versiyonlarda ise Kirin 620 yer alacağı kaydedilmekte.

Yeni akıllı telefonun arkasında ise 13MP kamera yer alırken, Selfie kamerası da 8MP olarak yer alıyor. Çift SIM kart ve 4G LTE desteğine sahip olan akıllı telefon 3.100mAh batarya içerirken, 154.3 mm × 77.1 mm × 8.45 mm ölçülerinde ve 168gr ağırlığında.

Honor 5A akıllı telefon 699 Yuan (~$92) fiyat etiketi ile satışa sunulacak ve renk olarak beyaz, altın, pembe, mavi ve siyah renklerin geleceğini de söyleyelim.

Whatsapp