Huawei, Yeni bir 20W SuperCharge Protokolü (SCP) Üzerinde Çalışıyor 

Huawei'nin kendi geliştirdiği hızlı şarj teknolojisi SuperCharge için 20W'lık yeni bir protokol üzerinde çalıştığı iddia ediliyor.

Çin merkezli üretici Huawei, amiral gemisi Mate 20 Pro ile birlikte, 4.200 mAh bataryayı 60 dakikalık şarjla ile 0'dan %100'e kadar şarj edebilen 40W SuperCharge protokolünü de duyurmuştu. Ancak, yüksek üretim maliyeti nedeniyle, 40W hızlı şarj protokolü Mate 20 Pro ve Honor Magic 2 mıdelleri ile sınırlı kalmıştı. Bu noktada, 20W SuperCharge Protokolü (SCP) ile ilgili söylentiler devreye giriyor. 

İnternete sızdırılan bir belge, Çin merkezli şirketin ikinci nesil SuperCharge protokolünün kullandığı amperajın yarısını kullanan yeni tip 20W şarj cihazı üzerinde çalıştığını gösteriyor. Dolayısıyla, 10V / 4A'da şarj etmek yerine, yeni standart 10V / 2A akım uyguluyor ve orta ve üst seviye cihazlarda kullanılması bekleniyor. 

Huawei'nin yeni 20W hızlı şarj teknolojisinin 2019 yılında, büyük olasılıkla da Huawei P30 ikilisi ile birlikte duyurulacağı tahmin ediliyor. Bu arada Huawei P30 Pro modelinin 40W SuperCharge protokolünü, normal Huawei P30'un ise 20W SuperCharge hızlı şarj özelliği ile geleceği iddia ediliyor. 

Whatsapp