Huawei yeni akıllısı G9 Lite'yi resmileştirdi

Huawei'den Çin'de yeni bir akıllı telefon duyurusu geldi.

Çin'in büyük akıllı telefon üreticilerinden olan Huawei, yeni modellerini yeni senede de arka arkaya sunmaya devam ederken, özellikle geçtiğimiz ay amiral gemisi modeli Huawei P9 ve bu cihazın büyük versiyonu Huawei P9 Plus ile adından söz ettirmişti. Ayrıca Huawei P9 Lite olarak da bir model sessiz sedasız gelmişti.

Modellerini sunmaya devam eden firmadan şimdi de Huawei G9 Lite adındaki yeni bir akıllı telefon duyurusu daha geldi. Bu yeni akıllı telefon Huawei P9 Lite'nin Çin versiyonu olarak da değerlendirilebilir.

Huawei G9 Lite akıllı telefon 5.2" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel Full HD çözünürlüğünde dokunmatik ekran içerirken, cihazın sistem belleği ise 3GB olarak belirlenmiş. Dahili veri kapasitesi ise microSD kart desteği ile arttırılabilir şekilde 16GB olarak belirlenmiş.

Yeni akıllı telefon gücünü ise Huawei'nin kendisi tarafından geliştirilen 2Ghz saat hızında çalışan sekiz çekirdekli işlemcili Kirin 650 yonga setinden almakta. 

Huawei G9 Lite akıllı telefonun arka yüzünde 13MP kameraya yer verilmiş ve Selfie kamerası da 8MP olarak konumlandırılmış. Ayrıca arka yüzünde parmak izi tarayıcısı da bulunurken, batarya ise 3.000mAh olarak yer almakta.

İşletim sistemi olarak ise Google tarafından geliştirilen Android 6.0 Marshmallow üzerinde çalışıyor. Yeni akıllı telefon $260 (CNY 1699) fiyat etiketi ile beyaz, altın ve siyah renklerle satışa sunulacak.

Whatsapp