Huawei Y9 (2019) orta segment için geliyor

Huawei firmasının orta segment için geliştirmek üzere çalıştığı Y9 (2019) modeline ait bir çok detaya TENAA üzerinden rastlanıldı.

Akıllı telefon üretiminin en önemli isimleri arasında kendisine yer edinmeyi başaran Çin merkezli Huawei firması, Y9 (2019) olarak isimlendireceği yeni akıllı telefon modeli üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor. Firmanın gün itibariyle karşımıza çıkan bu yeni modelinin önümüzdeki yıl tanıtılması beklenilirken, cihaz karşımıza resmi olarak TENAA kayıtlarında çıkmayı başardı.

Arka yüzünde çift ve ön yüzünde çift olmak üzere 4 farklı kamera sensörüyle birlikte gelecek olan cihaz, ekran çentiğine sahip olan bir panel üzerinde şekillenecek. Cihazın arka yüzünde parmak izi okuyucu sensörü görülürken, cihaz güvenli bir şekilde bu yöntemle birlikte korunabilecek. 4.000 mAh kapasitesinde enerji depolama imkanına sahip olan bataryadan gücünü alan cihaz, büyük ihtimalle kutusundan çift SIM kart desteğiyle birlikte çıkacak.

3.5mm kulaklık girişine de sahip olan cihaz içerdiği teknik özelliklerle birlikte hem üst seviyede performans sağlayacak hem de uygun fiyatlı etiketiyle dikkatleri üzerine çekecek. Arka yüzündeki çift kamerasıyla birlikte derinlik algılama yapabilen cihaz, kutusundan büyük ihtimalle Android 9.0 Pie işletim sistemiyle birlikte çıkacakken, siyah, altın ve mavi olmak üzere üç farklı renk seçeneğine sahip olacak.

Huawei Y9 (2019) modelinin resmi çıkış tarihi ve fiyat etiketi henüz bilinmezken, Huawei Y9 (2018) modelinde olduğu gibi cihazın önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde tanıtılması beklenildiğini de söyleyelim.

Whatsapp