Huawei ve Xiaomi, Operatör Ortaklıkları ile ABD Pazarına Girmeye Çalışıyor

2018 Samsung için zor bir yıl olacak gibi görünüyor. Şirketin Android platformundaki en büyük rakipleri Huawei ve Xiaomi, ABD pazarına girmeye hazırlanıyor.

Çin'de bir numaralı akıllı telefon üreticisi olan Huawei Technologies Co. ve Xiaomi Corp.'un yerel teknoloji sahnesindeki yükselen değerleri, ABD operatörleri ile ABD pazarına resmen girmek için görüştüğü iddia ediliyor. Bu bilgi, endüstri kaynaklarından geliyor ve bu haberlerin henüz doğrulanmadığı belirtiliyor. Yine de Bloomberg, konuyla ilgili bazı detaylara ulaştı. 

Her iki şirketin de bütçe dostu ürün grubu yerine operatörler üzerinden amiral gemisi düzeyindeki akıllı telefon modellerini Abd pazarına sunmak istedikleri belirtiliyor. Doğal olarak, iki firma da çoğu pazarda farklı şekilde faaliyet gösteriyor ve pozisyon alıyor. Bu nedenle olası herhangi bir anlaşma muhtemelen biraz farklılıklar gösterecektir. Yine de, her iki üretici de mevcut portföylerinde, özellikle Apple veya Samsung gibi abd tüketicilerin ilgisini çekecek, marka rekabeti ile karşılaştırıldığında, oldukça rekabetçi yüksek seviye cihazlara sahipler. 2017 yılında, akıllı telefon fiyatlarının psikolojik olarak kritik bir eşik olan 1000 dolar seviyesini aştığını gördük. Ayrıca, Operatör sübvansiyonları da ABD pazarında düşmeye devam ediyor. 

Bununla birlikte, ABD akıllı telefon pazar koşullarında ve özellikle de son kullanıcı fiyatlarında büyük bir değişiklik beklemenin gerçekten makul olmadığı düşünülüyor. Amerika pazarı doygunluk ulaşmış durumda ancak operatör teklifleri, pazardaki dengeleri değiştirebiliyor. Bu noktada, Huawei ve Xiaomi'nin uygun fiyatlı amiral gemisi akıllı telefonları, Amerika Birleşik Devletleri pazarında taşları yerinden oynayabilir. Huawei ve Xiaomi, erişebileceksiniz maksimum tüketiciye ulaşmak istiyor ve bunun için fiyat reksnerinden de kaçınmayacaklar. Bu yüzden yüksek fiyat ve kar marjlar peşimde olmayacaklarını düşünülüyor.

Genel olarak iki Çin merkezli üreticinin bu girişimlerinin ne kadar bir paya sahip olacağını ve başarılı olup olmacağını söylemek zor. Ancak her ne olursa olsun, iki şirketin abd pazarına girmesi, özellikle Android işletim sistemine sahip modelleri ile büyük satış rakamlarına ulaşan Samsung'u önemli derecede etkileyecektir. 

Whatsapp