Huawei, Üçüncü Çeyrek Satışları ile Apple'ı Geçebilir

Huawei, yılın üçüncü çeyreğindeki akıllı telefon satışları ile Apple'ı ikincilik tahtından indirebilir.

Bugün yayınlanan bir rapora göre Çin merkezli üretici Huawei, Eylül ayı sonunda bitecek yılın üçüncü çeyrek dönemindeki akıllı telefon satışları ile akıllı telefon pazarında ikinci en büyük üretici olabilir. Bu da bir bakıma Çin merkezli üretici Huawei'nin Apple'ı geride bırakacağı anlamına geliyor. Bu çok sürpriz bir gelişme olmayacak zira Huawei, 2021 yılında Samsung ve Apple'ı geçerek akıllı telefon pazarında lider olmayı umduğunu açıklamıştı. Huawei'nin tedarik zincirindeki kaynaklardan gelen bilgilere göre şirketin P-serisi ve M-serisi modellerinin satışlarının, üçüncü çeyrekte iyi sonuç almasını ve Honor markalı telefonlarıyla başarılı satışlara imza atmasını bekledikleri iddia ediliyor.

Huawei yılın üçüncü çeyreğinde, ikinci çeyrekte sevk edilen 38.5 milyon adet telefona kıyasla 40 milyon adetten fazla teslimat yapabilir. Aynı zamanda Apple'ın da İPhone akıllı telefon satışları, Temmuz ayı ile Eylül ayı arasında düşebilir. Tüketicilerin bu çeyrekte, gelecek 2017 model yeni iPhone akıllı telefonlar piyasaya sunuluncaya kadar iPhone modellerini satın almayı bırakmaları bekleniyor. Apple'ın mali yılın üçüncü çeyreğinde, yani Nisan ayından, Haziran ayı sonuna kadar olan dönemde şirket 41.3 milyon akıllı telefon üretti ve bu rakam, yıllık bazda küçük bir iyileşme gösterdi.

İkinci çeyrek takviminin sonunda Huawei, global akıllı telefon pazarında % 11.3'lük bir pazar payına sahip oldu. Apple ise Huawei'den yaklaşık 2.5 milyon adet fazla akıllı telefon satışı yaparak %12 paya sahip olmuştu. İphone müşterilerinin, hem yeni çıkacak İPhone modellerini beklemesi, hem de bu modellerin çıkışı ile mevcut modellerde yapılacak fiyat indirimi nedeni ile Huawei, yılın üçüncü çeyreği itibariyle Apple'ı geride bırakarak en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi olacak. 

Whatsapp