Huawei, Şimdiye Kadar P20 Serisinin 6 Milyon Adet Sattığını Açıkladı

Çinli teknoloji devi Huawei, P20, P20 Pro ve P20 Lite üçlüsünün piyasaya sürülmesinden bu yana yaklaşık 6 milyon adet sattığını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde 200 milyon akıllı telefon satışı hedeflediğini açıklayan Çinli üretici şimdi ise piyasaya sürdüğü en son cihazlardan olan Huawei P20, P20 Pro ve P20 Lite modellerinin 6 milyon adet sattığını açıkladı.

Huawei'ye göre, bu 6 milyonluk satış geçen yıl piyasaya sürülen Huawei P10 serisinin satışlarından % 81 oranında daha fazla olmuş. P20 serisinin içerisinde bildiğiniz üzere P20 Lite, P20 ve üç arka kameraya sahip P20 Pro modeli yer alıyor. AT & T ile yapılan anlaşmanın ardından 6 milyonluk satış adetinin daha da artması bekleniyor.

Huawei'nin telefon üretim hattının başkanı Kevin Ho, “Huawei P20 Serisi'nin inanılmaz satış performansı yaptığımız pazarlama ve araştırma geliştirmenin bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor.

Ülkemizde şuan Huawei P20 Lite, P20 ve P20 Pro modelleri aktif olarak satılıyor. Elbette dolar kurunu düşündüğümüz zaman ve P20 serisinin yurt dışı fiyatlarını düşündüğümüz zaman ülkemizde ki fiyatların bir hayli pahalı olduğunu belirtmemiz gerekiyor. En azından Huawei P20 Lite Kirin 659 işlemcisi ile 2000 Türk Lirası civarında bir fiyat etiketi ile satılıyor.

Whatsapp