Huawei, Samsung ve Apple'ın üstüne çıkma hedefinde

Huawei, 2021'de akıllı telefon pazarında lider olmayı hedefliyor.

Akıllı telefon pazarında mücadele tüm hız ile sürerken, bir süredir Samsung'un liderliğini görüyoruz. Güney Kore devi firma, cihazları ile tüm dünyada büyük ilgi görürken, bu sene Galaxy S7 amiral gemisi ve Galaxy S7 edge phablet modeli ile dikkatleri üzerine çekti.

Samsung'un arkasında ise Apple ikinciliği yine bir süredir kimseye bırakmazken, firmanın sunduğu iPhone modelleri tüm dünyada yüksek satış rakamlarına ulaşıyor. Geçtiğimiz sen Eylül ayında iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerini sunan firma, ayrıca bu sene Mart ayında da iPhone SE adındaki yeni bir cihazını pazara sundu.

Üçüncü sırada ise Çinli Huawei yer alıyor. Firma hem kendi ismi altında cihazlar sunarken, ayrıca alt markası olan Honor çatısı altında da bir çok model sunuyor ve son olarak Quad HD ekran ve diğer üst düzey donanım özellikleri ile Honor V8 duyurulmuş ve ayrıca firmanın ilk sanal gerçeklik gözlüğü Honor VR de tanıtılmıştı.

Huawei'nin yönetim kurulu başkanı Richard Yu, Hong Kong'da düzenlenen Converge teknoloji konferansında bazı bilgiler verdi ve bunlar arasında da Huawei'nin uzun süreli yol haritası da yer alıyor. Buna göre firma 2021'de global pazarda, akıllı telefon segmentinde liderliği hedefliyor.

2016 ilk çeyrekte Huawei, geçtiğimiz sene aynı döneme oranla %59 oranında artış yakalamış ve Samsung'un satışlarında değişilik olmazken, Apple ise %14'lük kayıp yaşamıştı.

Whatsapp