Huawei performans testi hilesi hakkında konuştu

Teknoloji dünyasının gündemine performans testlerinde hile yaptığı gerekçesiyle düşen Huawei firması, durumla ilgili bir resmi açıklama gerçekleştirdi.

Adından söz ettirmeyi başaran Çin merkezli Huawei firması, performans testlerinde hile yaptığı gerekçesiyle gündemde adından sıkça söz ettirmeye başlamıştı. Bu yöntem için telefonlarının yazılımlarına akıllı cihazlarını normalden çok daha hızlı gösteren bir model eklediği iddia edilen Huawei firması, konuyla ilgili resmi açıklama gerçekleştirdi.

Firmanın gerçekleştirdiği resmi açıklamada performans testlerine giren cihazların direk olarak alt yapısında bulunan performans testlerini algılayan bir yapının bulunduğunu ve test esnasında performans modunun devreye girdiğini doğruladı. Bu yöntemle birlikte cihazın hem CPU'su hemde GPU sınırları zorlanırken, bu yöntemle birlikte telefon test esnasında gündelik kullanımlara göre çok daha yüksek hızlarda çalışıyor.

Durumun cihazlarda bulunan yapay zekadan ötürü ortaya çıktığı belirtilirken, yapay zekanın böyle bir durumda performansı en üst seviyeye zorladığı açıklandı. Huawei firması açıklamasında bundan böyle performans moduna erişim açık olacağını ve dileyen tüm kullanıcıların bu moda erişebileceğini açıklarken, cihazları teste girdiği esnada ise bu modun kapalı olacağını açıkladı.

Kısa bir süre içerisinde yayınlanacak olan EMUI 9.0 güncellemesiyle birlikte tüm bu cihazlarda farklılıklar görüntülenecekken, daha önce diğer akıllı telefon üreticilerinin başına da bu gibi durumlar gelmiş ve o firmanında telefonları test listelerinden kaldırılmıştı.

Whatsapp