Huawei P9'un Teknik Özellikleri GFXBench'te Ortaya Çıktı

6 Nisan tarihinde resmi tanıtımı yapılacak olan bir başka Çin merkezli üreticinin amiral gemisi Huawei P9, GFXBENCH ver tabanında ortaya çıktı.

Geçtiğimiz yıl deyim yerindeyse akıllı telefon pazarında rüzgar gibi esen Huawei, 2016 yılı için de oldukça iddialı akıllı telefonlar hazırlığında. Huawei, 6 Nisan tarihinde İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenleyeceği basın lansmanı ile yeni amiral gemi akıllı telefonlarını duyurmaya hazırlanırken, P9 serisi hakkında yeni bilgiler de gelmeye devam ediyor.

Çarşamba günü resmiyet kazanmaya hazırlanan Huawei P9 hakkında bir çok bilgi sızmış ve bu bilgilere göre cihazın bir kaç farklı versiyona sahip olacağı ortaya çıkmıştı. Bugün GFXBench veri tabanında ortaya çıkan Huawei P9 bilgileri de sızan bu iddiaları doğrular nitelikte.

GFXBench Benchmark sitesi üzerinde ortaya çıkan bilgilere göre Huawei P9, 5.1 inç büyüklüğünde full HD ekrana sahip olacak. Huawei P9'un HiSilikon Kirin 955 octa-core yonga seti 4 adet big.LITTLE CPU özelliklerine sahip 2.5 gHz Cortex A-72 ve dört adet Cortex A-53 işlemcilere, Mali T-880 grafik işlemci birimi, 3GB sistem belleği,  32GB dahili depolama alanı,  12MP Leica ortaklığında geliştirilen dual arka kamera ve 8MP ön kameraya sahip olacak.

AnTuTu Benchmark bilgileri sızan Huawei P9 versiyonu ise 4GB sistem belleği ve 64GB dahili depolama alanına sahipti. 3GB sistem belleği ve 32GB dahili depolama alanı versiyonu ile benzer özelliklere sahip olan Huawei P9'un daha fazla bellek isteyenler için farklı versiyonlarda sunulacağı düşünülüyor.

FCC sertifikasyon kurumunda ortaya çıkan bilgilere göre 2.900 mAh bataryaya sahip olacak olan Huawei P9, Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi ve Huawei tarafından geliştirilen EMUI ara yüzü ile Avrupa'da 599.90 € fiyatla satışa sunulacağı belirtiliyor.

Whatsapp