Huawei P9'un kamerasında Leica'nın katkısı nedir?

Huawei'nin yeni amiral gemisinin kamerası için tartışmalar geldi.

Huawei, yeni bazı önemli akıllı telefon modellerinin duyurularını bu ayın başında İngiltere, Londra'da düzenlediği etkinliklikle gün yüzüne çıkardı.

Bu etkinlikte duyurulan cihazlardan bir tanesi firmanın yeni amiral gemisi Huawei P9 oldu ve ayrıca Huawei beklendiği gibi amiral gemisinin daha büyük versiyonu olarak da Huawei P9 Plus ile karşımıza geldi.

Bu yeni cihazlar oldukça başarılı tasarıma sahip olurken, ayıca arka yüzde yer alan çift kamera dikkatleri üzerine çekmişti. Son dönemde akıllı telefon üreticileri kameralara oldukça fazla önem verirken, Huawei de bu modaya uydu ve yeni akıllı telefonlarını Leica tarafından geliştirildiği kaydedilen çift arka kamera ile sundu.

Leica bilindiği üzere Alman kökenli önemli bir firma ve bu cihazın kamerasının ise Sunny Optical Technology adındaki Çinli bir firma tarafından üretildiği ortaya çıkmıştı.

Söz konusu durum sonrasında söylentiler, Leica'nın kameranın gelişim sürecinde rol oynamadığı sadece lisans verdiği şeklinde olurken, Huawei ise bu iddiayı kesin bir dille yalanlayarak, Leica ile birlikte mühendislik sürecinin geröekleştirildiğini ifade ediyor.

Huawei P9 akıllı telefon 5.2" büyüklüğünde 1920x1080 piksel Full HD ekran ile geldi. Huawei Quad HD ekranlara son döneme kadar pek sıcak bakmasa da sanal gerçeklik gözlükleri yüzünden yeni akıllısını Quad HD ekran ile sunacak.

Firma tarafından geliştirilen Kirin 955 yonga setinden güç alan cihazın diğer özellikleri ise 3GB / 4GB sistem belleği, 32GB / 64GB dahili veri kapasitesi, 12MP çift arka kamera, 8MP ön kamera, Google Android 6.0 Marshmallow mobil işletim sistemi olmakta.

Whatsapp