Huawei P9 / P9 Plus satışlar 10 milyon rakamını aştı

Huawei'nin P9 / P9 Plus modellerinin 2016 içerisindeki satış performansına dair açıklamalar firmadan geldi.

Global akıllı telefon pazarında dünya genelinde faaliyet gösteren, en önemli Çinli üreticilerden olan Huawei her sene ilgi çekici modelleri sunmaya devam ediyor. Firma, ayrıca Honor adındaki alt markası üzerinden de modeller sunarken, son olarak kısa bir süre önce sunulan ve ekran / gövde oranı ile dikkat çeken Honor Magic modeli ile gündeme gelmişti.

Bu sene bir çok akıllı telefon modeli sunan firmanın amiral gemisi ise Huawei P9 olurken, ayrıca bu akıllı telefonun büyük versiyonu da Huawei P9 Plus olarak pazarda yerini almıştı. Nisan ayında duyurulan akıllı telefonların 2016 içerisindeki satış performanslarına dair de bilgiler geldi. 

Huawei Consumer Business Group CEO'su Richard Yu, bir basın bildirisi yayınladı ve bu bildiriye göre de Huawei P9 ve P9 Plus adındaki akıllı telefonlar 10 milyon satış rakamını aşmış durumda. Ayrıca Huawei P9 ve P9 Plus, 10 milyon satış rakamını da aşan ilk amiral gemisi seri olarak duyuruldu.

Huawei P9 ve P9 Plus akıllı telefonlar, Alman görüntü teknolojileri firması Lecia ile işbirliği sayesinde ortaya çıkan çift kamera tasarımı ile gelmişti. Bu da özellikle de fotoğraf meraklılarına hitap eden cihazlar olduğu anlamına geliyor.

Ayrıca Huawei hakkında başka bilgiler de Richard Yu'dan geldi. Bu bilgilerden birisi de Huawei'nin 2016 3. çeyrekte 33.59 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirmiş olması. Bu geçtiğimiz sene aynı döneme göre %23 oranında yükselişi gösteriyor.

Whatsapp