Huawei P9 Max benchmark sonuçlarında göründü

Huawei'nin amiral gemisinin çok daha büyük versiyonu yakında sunulabilir

Geçtiğimiz günlerde Huawei, bu sene için en önemli akıllı telefon modellerinin duyurusunu gerçekleştirdi. 12 Nisan tarihinde İngiltere, Londra'da gerçekleştirilen etkinlikte firmanın yeni amiral gemisi Huawei P9 gün yüzüne çıkarken, ayrıca bu cihazın büyük versiyonu da Huawei P9 Plus adı ile gelmişti.

Sadece bu modellerle sınırlı kalmayan firmanın ayrıca Huawei P9 Lite modeli de Rusya'da gün yüzüne çıkarken, şimdi de farklı bir Huawei P9 versiyonu daha pazara sunulmaya hazırlanıyor.

Huawei P9 Max olarak geleceği kaydedilen bu yeni cihaz, geçtiğimiz sene firma tarafından sunulan Huawei P8max modelinin halefi olacak ve cihaz GFXBench adından benchmark veri tabanında ortaya çıktı.

Cihazın teknik özelliklerine dair bilgiler de GFXBench üzerinden gelirken, bunlara bakacak olursak eğer, Huawei P9 Max akıllı telefon 6.9" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel Full HD dokunmatik ekran ile geliyor. 

2.2Ghz saat hızında çalışan sekiz çekirdekli işlemcili Kirin 950 yonga setinden güç alan akıllı telefonda grafik işlemci ise ARM Mali-T880 olarak yer almakta. 3GB sistem belleği içeren akıllı telefonun dahili veri kapasitesi de 32GB olarak belirlenmiş.

Yeni akıllı telefon 16MP arka kamera ve 8MP ön kamera ile birlikte sunulacak ve işletim sisteminin de Google Android 6.0 Marsmallow olduğunu da ekleyelim.

Whatsapp