Huawei P9 Lite, yakında Çin'de satışa sunulacak

Huawei'nin henüz resmi duyurulmayan modeli P9 Lite TENAA'da ortaya çıktı

Pazarın güçlü isimlerinden olan Huawei, kısa bir süre önce iki yeni akıllı telefon modelinin duyurusunu gerçekleştirdi. Bu modellerden bir tanesi firmanın yeni nesil amiral gemisi Huawei P9 oldu ve diğer model de Huawei P9 Plus adı ile gelirken, firmanın amiral gemisinin daha büyük versiyonu olarak gün yüzüne çıktı. 

Huawei, bu iki cihazının yanı sıra Huawei P9 Lite olarak bir başka modelini daha sunacak ve bu cihaz için durum biraz yılan hikayesine dönmüş durumda.

Aslında Huawei bu cihazının resmi duyurusunu gerçekleştirmezken, ilk kez Rusya'da görünmüştü ve daha sonra da Avrupa'da bazı perakende satıcıların yeni akıllı telefonu ön sipariş ile satışa sunduğu yönünde bilgiler gelmişti.

Bu akıllı telefon şimdi de TENAA'da, sertifikasyon sürecinde görünürken, bu da kısa süre içerisinde Çin'de satışa sunulacağı anlamına geliyor.

Yeni akıllı telefon 5.2" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel Full HD dokunmatik ekran ile gleirken, cihazın sistem belleği 3GB ve dahili veri kapasitesi de 16GB olarak belirlenmiş. Akıllı telefon gücünü ise 2Ghz saat hızında çalışan sekiz çekirdekli işlemcili yonga setinden alıyor.

Huawei P9 Lite, 13MP arka kamera ve ayrıca 8MP Selfie kamerası ile sunulacak. Cihazın ölçüleri 146.8 mm × 72.6 mm × 7.5 mm olurken,ağırlığı da 143gr olarak belirlenmiş. Google Android 6.0 Marshmallow mobil işletim sistemi üzerinde çalışan akıllı telefon ayrıca 2.900mAh bataryaya sahip.

Whatsapp